Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

‘We gaan vijf mensenlevens redden.’

PREVIEW: paniek aan boord wanneer er mayday weerklinkt in ‘Over De Oceaan’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In het tweede seizoen van ‘Over De Oceaan’ steken opnieuw zes bekende Vlamingen 5000 km van de Atlantische Oceaan over. Er breekt paniek uit op de boot wanneer plots in het midden van de nacht mayday weerklinkt.

Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James Cooke, Jonas Geirnaert en Ella Leyers zeilden vanuit Gran Canaria, zonder ervaring en zonder enige hulp van buitenaf, meer dan 5000 kilometer naar het eiland Santa Lucia. Het laatste wat je wil horen tijdens zo’n tocht is mayday, maar helaas is dat wél het geval in de komende aflevering.

Realitycheck

Andere zeilers roepen om hulp omdat hun zeilschip Charlotte Jane stuurloos is. De gouden regel op de oceaan is dat de dichtstbijzijnde boot hulp verleent en dat is de Polygala. De mayday en de bijhorende paniek die uitbreekt, schudt iedereen op de boot wakker. Letterlijk én figuurlijk, want plots krijgen de bemanningsleden een keiharde realitycheck dat waar zij mee bezig zijn eigenlijk heel gevaarlijk kan zijn.

‘We zijn plots redders geworden’, zegt Annelien. ‘Redders van vijf mensenlevens, in het midden van de oceaan.’ Elodie vertelt ook dat ze voelde dat er een gespannen sfeer hing aan boord. Ze moeten nog vier uur varen vooraleer ze het andere schip bereiken. Een eeuwigheid voor die mensen in nood. Hoe het afloopt zie je in de komende aflevering.

‘Over De Oceaan’ zie je elke maandag om 21u op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '