Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het nieuwe tv-seizoen is begonnen, dus er is véél nieuws te zien deze week.

15 nieuwe programma’s en seizoenen die je deze week wil zien‘Zin om te zien?’ Het is de reactie die we het vaakst zien verschijnen onder artikels over leuke programma’s of nieuwe series. Want een date met je vrienden of je lief hoeft niet altijd op café, maar kan ook gewoon voor de tv. Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je gezellige avondjes al kan inplannen.


Boer zkt Vrouw – Home Sweet Home

Er stond een nieuw seizoen ‘Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond’ op de planning, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Dus gingen Dina en An op zoek naar single boer(inn)en in Vlaanderen die de zoektocht naar de liefde durven aangaan. Ze vonden met Tristan de eerste boer die geen vrouw maar een man zoekt, een mooie primeur voor het programma. Tristan gaf al aan dat zijn inbox overstroomde na de oproep. Benieuwd hoeveel mannen echt in hun pen kropen voor hem.

Maandag om 20u35 op VTM. 

Jonge Wolven

Vitaya is niet meer, leve VTM 2. Om het verwarrend te maken: de reality die je vroeger op Vitaya vond, zit nu op de zender waar Q2 was. Waar je vroeger Vitaya vond, zit nu VTM 3, een zender vol series en films (zoals Q2 vroeger dus). Ben je nog mee? Hoe dan ook, ‘Jonge Wolven’ is een van de realityreeksen van eigen makelij waar VTM 2 mee uitpakt. Het programma volgt enkele piepjonge ondernemers met grote dromen. En ik bedoel gróte dromen: een van de dames geeft grif toe dat ze op haar dertigste op pensioen zou willen gaan. Ben je al geïntrigeerd? Ik ook. Je kan trouwens fotografe Raia Maria Laura herkennen, die in onze 30 onder 30-lijst pronkt.

Maandag om 20u35 op VTM 2.

Love Island

Kijk, we kunnen allemaal beweren dat we niet naar zulke realityrommel kijken, maar de (Belgische) kijkcijfers van het eerste seizoen ‘Love Island’ zeggen iets anders. Dus laat ons alle gewetensbezwaren tegenover het twijfelachtige format opzijzetten, onze hersenen tijdelijk uitschakelen en gewoon genieten van een uurtje per dag simpel vertier. Gaan we dat afspreken? Niet vergeten dat je dit jaar naar VIJF moet zappen in plaats van naar VIER!

Van maandag tot en met zaterdag om 20u35 op VIJF (+ latere herhaling op VIER).

Katy Keene

Fans van ‘Riverdale’ kunnen vanaf vanavond eindelijk de spin-offserie ‘Katy Keene’, met in de hoofdrol ‘Pretty Little Liars’-actrice Lucy Hale, bekijken. ‘Katy Keene’ draait rond het leven van vier Archie Comics-personages: modeontwerper Katy Keene, Broadway-acteur Jorge, model Pepper en muzikante Josie. De vier creatieve twintigers willen carrière maken in New York City. Je krijgt vanavond onmiddellijk de eerste twee afleveringen te zien. Er is helaas ook slecht nieuws: de serie werd deze zomer na amper een seizoen al gecanceld.

Maandag om 21u35 en om 22u30 op VIJF. 

Blind Getrouwd Australië

Liefhebbers van reality weten al langer dat ‘Blind Getrouwd Australië’ niet te missen is. Laat je niet misleiden mocht je de Australische versie nog nooit gezien hebben: dit is nothing like wat je op VTM te zien krijgt. ‘Married at First Sight Australia’ is meer een soap dan een realityprogramma, met dramatische twists die alleen een scenarioschrijver kan bedenken. Maar hé, mij hoor je niet klagen. Zeker niet als de makers in het nieuwe seizoen de meest dramatische, opvallende bruid van het vorige seizoen terugbrengen. Jawel, Elizabeth – die een totale make-over onderging –  waagt het er een tweede keer op. Er is voor het eerst ook een lesbisch koppel bij, wat best een gedurfde move is in een conservatief land als Australië. Het homohuwelijk is er pas sinds 2017 legaal.

Elke weekdag om 18u50 en 22u40 op VTM 2. 

Durf te vragen

Siska Schoeters stelt opnieuw de vragen die anderen niet durven stellen. De antwoorden komen in de eerste aflevering van mensen met jongdementie, zoals de 44-jarige John. In de komende weken nemen onder meer zusters, mensen met HIV, vluchtelingen, Joden en mensen met overgewicht voor de camera plaats. Siska’s programma is even direct en eerlijk als zijzelf, en beide zijn erom geliefd.

Dinsdag om 20u40 op Eén. 

Telefacts NU

De dood van Sandia Dia tijdens een studentendoop in 2018 houdt Vlaanderen in de ban, nog meer nu verschillende vreselijke details bekendraakten. Telefacts NU maakte een reconstructie van het doopweekend dat een dodelijke afloop kende. De redactie contacteerde daarvoor alle verdachten in het dossier, enkele getuigen en er was nauw overleg met de familie van Sanda. Het resultaat is een zeldzaam portret van de 20-jarige student.

Dinsdag om 21u45 op VTM. 

Big Little Lies

Meer dan een jaar nadat het tweede seizoen van ‘Big Little Lies’ uitkwam, is het eindelijk bij ons te zien. In het tweede deel van de bekroonde reeks proberen de Monterrey Five hun geheim binnen de groep te houden, maar dat blijkt steeds moeilijker. Dé reden om te kijken? Meryl Streep als Mary Louise, de moeder van Perry. Gewoon geniaal.

Woensdag om 22u15 op Canvas. 

Een echte job

Vijf BV’s draaien drie weken lang mee als verpleegkundige op verschillende ziekenhuisafdelingen. Het klinkt niet meteen als het meest komische programma, maar geloof mij: dat is het in de eerste tien minuten wel. Geef Bart Kaëll en Niels Albert een wel heel levensechte pop als patiënt en vraag hen haar lakens te verversen of – beter nog – haar overal te wassen en je krijgt comedy. Het lachen vergaat de vijf echter snel wanneer blijkt dat er wel heel veel komt kijken bij een job als verpleegkundige. In de volgende afleveringen worden vermoedelijk eerder de traanklieren dan de lachspieren aangesproken, zowel van de BV’s als van de kijker.

Woensdag om 21u40 op VTM. 

Op de man af

Je zou kunnen zeggen dat Saartje Vandendriessche een vrouw met ballen is die haar mannetje staat, maar die verouderde gezegdes ziet een beetje feminist liever in de vuilbak verdwijnen. Dus zeg ik gewoon dat Saartje een straffe madam is die niet terugdeinst voor een uitdaging. In een tweede seizoen van ‘Op de man af’ vond ze acht sportieve mannen bereid het tegen haar op te nemen in een discipline die zij zelf mogen kiezen. In het eerste seizoen slaagde Saartje erin maar liefst drie mannen af te troeven. Benieuwd hoe ze ’t er deze keer vanaf brengt.

Donderdag om 20u40 op Eén.  

Magic Mike XXL

Ja, ik had beloofd dat het een lijstje met nieuwe programma’s en seizoenen zou zijn. Nee, deze kon ik echt niet laten liggen. Met ‘Magic Mike XXL’ brei je een mooi einde aan wat waarschijnlijk een druilerige donderdag wordt. You’re welcome. 

Donderdag om 21u35 op VIJF.

Opvoeden Doe Je Zo

Pedro Elias entertainde Vlaanderen tijdens de lockdown met zijn frenemy Wesley Sonck, nu doet hij het alleen. Of beter gezegd: met een bende kinderen en een panel BV’s. ‘Opvoeden Doe Je Zo’ is het soort programma dat zich niet makkelijk laat uitleggen, dus laat ons gewoon kijken om te weten wat het inhoudt. In de eerste aflevering komen Annelien Coorevits, Gert Verhulst, Jonas Geirnaert en Nora Gharib langs.

Donderdag om 20u35 op VIER. 

Chateau Planckaert

Verwacht geen gilletjes en roseetjes in ‘Chateau Planckaert’. Eddy en zijn gevolg doen alles op de Planckaert-manier en dat is nu niet anders. In dit geval betekent dat: koffie in plaats van wijn en echt vakwerk in plaats van onhandigheden. Al wil dat niet zeggen dat er niet gelachen mag worden tijdens de renovatie van het kasteel. Wie de Planckaerts nog kent van hun eerste programma, weet dat onnozelheden nooit ver weg zijn.

Zondag om 20u op Eén. 

Undercover

Bob is back, en deze keer heet hij niet Peter. Om de broers Berger, wapenhandelaars van het ergste soort, in de bak te draaien zoals hij met Ferry deed, neemt de undercoveragent de naam Steve aan. Toppers Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Ruth Becquart en Chris Lomme doen hun intrede in het tweede deel. Leuk weetje: binnenkort begint Waes te draaien voor het derde seizoen.

Zondag om 20u35 op Eén.

Niet schieten

De laatste in de lijst is eerder een opneemtip dan een kijktip. Niet alleen omdat ‘Niet schieten’ pas om twintig voor twaalf afloopt, maar ook omdat de film er stevig inhakt. Het waargebeurde verhaal van David Van de Steen, die zijn ouders en zus verloor door een overval van de Bende van Nijvel, laat je achter met vragen en gedeeld verdriet, niet bepaald het ideale recept voor een goede nachtrust. Dat neemt echter niet weg dat de film een absolute aanrader is, onder meer door een alweer schitterende Jan Decleir.

Zondag om 21u op VTM. Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '