Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© FOX/ Eén/VTM

Een misdaaddocumentaire, een Jacques Vermeire-special of toch liever een superheldenserie?

11 nieuwe programma’s, series en films die je deze week wil meepikken

Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.


FC United


De driedelige documentaire reeks FC United onderzoekt het racisme en het gebrek aan diversiteit in het Belgische voetbal. Persoonlijke getuigenissen van prof- en amateurvoetballers tonen hoe ernstig het probleem is, zowel in het mannen- als het vrouwenvoetbal. Onder meer Rode Duivels Yannick Carrasco en Romelu Lukaku en Red Flame Kassandra Missipo zijn te zien in de docu.

Vanavond om 21u20 op Canvas.

© Canvas

For The People


‘For The People’ is een reeks van ‘Grey’s Anatomy’s’-maker Shonda Rhimes, over zes getalenteerde jonge advocaten die de meest high-profile zaken in New York behandelen. Tussen de advocaten kan je Regé-Jean Page herkennen, de man die in ‘Bridgerton’ – die andere Shondaland-reeks – de knappe Duke of Hastings speelt. ‘For The People’ ging vorige week maandag al van start op FOX met een dubbelaflevering, vanavond zie je aflevering 3 en 4.

Vandaag om 20u35 op FOX.

Check de trailer. 

© FOX

Lady Bouwers


Na twee seizoenen van ‘Lady Truckers’ komt VTM met ‘Lady Bouwers’, een reeks over vrouwen die hun handen uit de mouwen steken in den bouw. Loodgieter Rachel, metser Marleen, elektricien Gitte: deze vrouwen werken in een echte mannenwereld, maar ze laten zich allesbehalve doen. De degoutante werfwc’s moeten ze er helaas wel bij nemen…

Dinsdag om 21u40 op VTM2.

© VTM

Selena: The Series – deel 2


In het tweede deel van de reeks over de vermoorde zangeres Selena Quintanilla, zien we haar op het moment dat haar carrière in een stroomversnelling komt. Selena werkt hard, maar wil ook beide voeten op de grond houden en er zijn voor haar familie. In dit deel wordt het personage van Yolanda Saldívar voorgesteld, als voorzitter van Selena’s fanclub. Jaren later vermoordt zij de zangeres.

Vanaf dinsdag op Netflix.

Check de trailer.

© Netflix

Star Wars: The Bad Batch


Op May The Fourth, ofwel Star Wars Day, komt Disney+ met een nieuwe animatiereeks over de Bad Batch-eenheid, een elitetroep van experimentele klonen die voor het eerst gezien werden in ‘Star Wars: The Clone Wars’. Fans van de franchise vinden op de streamingdienst behind-the-scenes-documentaires, animatieseries, originals, sequels, prequels en spin-offs. Genoeg materiaal om een eigen ‘Star Wars’-dag te organiseren dus.

Vanaf dinsdag op Disney+.

© Disney+

Buurman, wat doet u nu?


In een nieuw seizoen van ‘Buurman, wat doet u nu?’ gaat Cath Luyten zes keer op bezoek bij unieke Vlaamse persoonlijkheden om te koesteren in ons collectieve geheugen. Ze begint bij Sien Eggers.

Woensdag om 20u35 op Eén.

© Eén

The Sons of Sam: A Descent into Darkness


De beruchte seriemoordenaar David Berkowitz werd in de jaren 70 gearresteerd voor de moord op zes New Yorkers. Berkowitz schreef destijds meerdere brieven aan kranten en de politie, ondertekend met ‘Son of Sam’ en mysterieuze symbolen. Maar werkte hij wel alleen, of waren er meerdere Sons of Sam? Schuilt er een satanische sekte achter het verhaal? Deze documentaireserie gaat op zoek naar de waarheid.

Vanaf woensdag op Netflix.

Check de trailer. 

De Kinderen van Ruinerwold


Deze vierdelige documentaire werd in april bij onze noorderburen uitgezonden en kwam daar keihard binnen. Nu zie je ze bij ons op Canvas. Ruinerwold is een dorp in het Nederlandse Drenthe waar een man zijn kinderen in een boerderij verscholen hield van de samenleving. In 2019 werd het gezin ontdekt, al snel was de zaak wereldnieuws. De vier oudste kinderen doen in ‘De Kinderen van Ruinerwold’ hun verhaal.

Donderdag om 22u55 op Canvas.

© Canvas

Monster


‘Monster’ is een aangrijpende film over de 17-jarige student Steven die door een domme fout terechtkomt in een juridisch systeem dat hem al veroordeelt voor zijn verhaal gehoord is.

Vanaf vrijdag op Netflix.

Check de trailer.

© Netflix

Jupiter’s Legacy


‘Jupiter’s Legacy’ volgt het verhaal van de eerste superhelden ter wereld, die hun krachten kregen in de jaren 30. Nu, negentig jaar later, zouden hun kinderen in hun voetsporen moeten treden, maar de vraag is of zij daar klaar voor zijn.

Vanaf vrijdag op Netflix.

Check de trailer. 

© Netflix

Viva Vermeire


Jacques Vermeire wordt volgende maand zeventig en VTM laat die verjaardag niet onopgemerkt passeren. ‘Viva Vermeire’ is een compilatie uit succesvolle zaalshows van ‘de man van 1 miljard smoelen’ en het leukste uit het VTM- en VRT-archief met zijn vele verschijningen in spel-, show- en panelprogramma’s.

Zaterdag om 20u30 op VTM.

© VTM

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '