Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PHOTO NEWS

Het streamingplatform kocht de rechten op de 7 fantasyboeken van C.S. Lewis.

Netflix gaat een serie én films maken gebaseerd op de boekenreeks ‘The Chronicles of Narnia’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Netflix heeft de rechten van de boekenreeks ‘The Chronicles of Narnia‘ van C.S. Lewis gekocht. Het streamingplatform onthulde in een persbericht dat het niet alleen een serie, maar ook verschillende films wil produceren gebaseerd op de wereldberoemde fantasyverhalen.


Het nieuws over de deal tussen Netflix en The C.S. Lewis Company werd gisteren officieel bekendgemaakt via een persbericht op de Facebookpagina van ‘The Chronicles of Narnia’. Daarin zegt Netflix de boekenreeks te willen omtoveren tot een reeks én films.

‘The Chronicles of Narnia’ is een boekenreeks van C.S. Lewis bestaande uit 7 delen waarin verschillende kinderen de wondere wereld van Narnia en z’n bijzondere figuren ontdekken. Het eerste boek in de reeks, ‘The Lion, the Witch, and the Wardrobe’, werd gepubliceerd in 1950. Het laatste deel, ‘The Last Battle’, kwam 6 jaar later uit.

C.S. Lewis: ‘”The Chronicles of Narnia” zou geen goede televisie zijn’


De boekenreeks werd zowel voor het grote als het kleine scherm reeds verschillende malen geadapteerd, maar de bekendste verfilming is die van Disney uit 2005, ‘The Lion, the Witch, and the Wardrobe’. Drie jaar later volgde de sequel ‘Prince Caspian’, en in 2010 kwam ‘The Voyage of the Dawn Treader’ uit.

Ironisch genoeg heeft wijlen C.S. Lewis nooit gewild dat zijn boeken zouden worden verfilmd. ‘Het zou geen goede televisie zijn’, claimde hij in 1957 in een brief naar een fan. ‘De figuren visueel portretteren zou niet mogelijk zijn zonder ze lelijk of belachelijk te maken. Ik zou willen dat de idioten uit de filmwereld beseffen dat er verhalen zijn die enkel voor het oor zijn bestemd.’

Nog meer televisie: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '