Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© IMDb

Met wie wil jij deze jeugdklassieker binnenkort bekijken?

OH MY: Netflix heeft zonet een remake van ‘Matilda’ aangekondigd

Bij Disney zorgen ze door hun remake van ‘Dumbo’ en ‘The Lion King’ al voor een stevige dosis nostalgie, en ook bij Netflix spelen ze daarop in. Het streamingplatform heeft namelijk bekendgemaakt dat ze een geanimeerde versie van onder andere ‘Matilda’, ‘De GVR’ en ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ zullen maken.  We voorspellen alvast dat we komend jaar heel wat avondjes in de zetel zullen doorbrengen!


Was jij vroeger ook zo’n grote fan van Roald Dahl? Dan zal je alvast heel gelukkig worden van onderstaand nieuws. Netflix gaat namelijk een aantal remakes naar het kleine scherm brengen. In het pakket zitten ‘Charlie and the Chocolate Factory’, ‘Matilda’, ‘The BFG’ en enkele andere verhalen die bij ons iets minder bekend zijn.

Nostalgie troef


Wel is het niet de eerste keer dat de boeken van Roald Dahl verfilmd worden. Alleen pakken ze het bij het streamingplatform iets anders aan en gaat het bij sommige boeken om enkele korte afleveringen. Andere verhalen kunnen dan weer omgevormd worden tot een volledige reeks.


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Felicity, de weduwe van de auteur, zei in een statement het volgende: ‘Onze missie is om de magische en positieve boodschap van de Roald Dahl-boeken over te brengen naar zo veel mogelijk kinderen over de hele wereld. De samenwerking met Netflix maakt dat mogelijk en is een nieuw hoofdstuk voor de Roald Dahl Story Company. Roald zou alvast ontzettend trots geweest zijn.’

De productie staat gepland voor 2019.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '