Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Verdwijnende kinderen, vervloekte maïsvelden en moordende psychopates: moet er nog meer Halloween zijn?

NETFLIX & CHILLS: Netflix voegt vijf huiveringwekkende films toe in aanloop naar Halloween

Liefhebbers van de herfst zitten op het puntje van hun stoel voor het begin van hun favoriete seizoen, met als hoogtepunt Halloween. Speciaal voor hen begint Netflix volgende week al af te tellen naar de feestdag met de release van een eerste enge Netflix Original. Vóór de griezeligste dag van het jaar aanbreekt, zullen er nog vier meer op de streamingdienst verschenen zijn. Klaar om te bibberen?


‘In the Shadow of the Moon’ – 27 september


Als het aan Netflix ligt, mag de psychopaat ook eens een vrouw zijn. Dus maakte de streamingdienst een ijzingwekkende thriller met een seriemoordenares in de hoofdrol. Agent Thomas Lockhart, die graag wil opklimmen tot rechercheur, raakt geobsedeerd door de moordlustige dame die elke negen jaar lijkt terug te keren. Zijn zoektocht naar de waarheid dreigt zelfs zijn gezin, zijn carrière en zijn geestelijke gezondheid kapot te maken. Michael C. Hall, die je kan kennen als Dexter in de gelijknamige serie, is in deze Netflix Original niet de moordlustige gek, wel de politie-inspecteur. Hoofdrolspeler Boyd Holbrook, die Lockhart speelt, herken je misschien uit ‘Narcos’, waar hij eveneens de slechterik probeert te pakken te krijgen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

‘In the Tall Grass’ – 1 oktober


Iedereen die als kind ooit in een maïsveld speelde, weet dat het daar heel snel eng kan worden. De wereldberoemde horrorschrijver Stephen King schreef een boek dat zich in datzelfde decor afspeelt, en Netflix verfilmde het. ‘In the Tall Grass’ bekijk je misschien best niet in een huis dat naast een veld met hoog gras staat. Of net wel...

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Fractured’ – 11 oktober


Wanneer Rays vrouw en gewonde dochter verdwijnen op de spoedafdeling van het ziekenhuis, begint een verschrikkelijke zoektocht die de man ervan overtuigt dat het ziekenhuis iets achterhoudt. ‘Fractured’ zal vermoedelijk niet het soort film zijn die je achteraf nachtmerries bezorgt, maar spannend is hij ongetwijfeld.

‘Eli’ – 18 oktober


Fan van ‘Stranger Things’? De beschrijving van deze film doet ons sterk denken aan de Netflixserie. ‘Eli’ gaat over een ziek jongetje dat samen met zijn ouders in een afgelegen kliniek verblijft om daar een experimentele behandeling te krijgen. Wanneer hij enkele gruwelijke ervaringen beleeft, beseft Eli dat de dokter misschien wel andere motieven heeft. Er is trouwens nog een reden waarom de film ons aan ‘Stranger Things’ doet denken: Sadie Sink, Max in ‘Stranger Things’, speelt er in mee.

‘Rattlesnake’ – 25 oktober


Geen nood als je als de dood bent voor slangen: deze film is geen festijn vol reptielen à la ‘Snakes on a Plane’. Al begint de duistere psychologische thriller wel met de verschijning van een lang, glad beestje. Wanneer het dochtertje van Katrina, een alleenstaande moeder, gebeten wordt door een ratelslang, redt een onbekende vrouw haar leven. In ruil voor die heldendaad, ziet Katrina zich echter verplicht iemand te vermoorden.

Naast deze vijf gloednieuwe Netflix Originals, schenkt Netflix fans van Halloween ook heel wat klassiekers. Op de Netflix & Chills-pagina vind je films als ‘The Conjuring’,‘It’, ‘Scream’, ‘The Cabin in the Woods’, ‘Paranormal Activity 4’ en veel meer engs. Hou je ’t liever licht (lees: ben je een schijtluisje), dan opteer je voor ‘The Addams Family’, ‘Hotel Transylvania’ of ‘Ghostbusters’. Voor elk griezelniveau wat wils!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Meer films om te zien:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '