Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© bol.com & netflix

De reeks is net zoals 'You' gebaseerd op een thriller van Caroline Kepnes.

‘You’-makers werken aan nieuwe serie ‘Providence’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De gigantisch populaire Netflixserie ‘You’ is gebaseerd op een boek van Caroline Kepnes. De makers van de reeks gieten nu een ander boek ‘Providence’ van diezelfde schrijfster in een serie.


We wachten ongeduldig op het derde seizoen van ‘You‘. Dat verschijnt in de loop van dit jaar op Netflix.  Ondertussen is het team dat verantwoordelijk is voor de productie van deze steengoede serie volop bezig met een nieuw project. Dit keer nemen showrunner Sera Gamble en schrijver Neil Reynolds een ander boek van Caroline Kepnes, de schrijfster van ‘You’, onder handen: ‘Providence‘.

Bovennatuurlijke thriller


Dit boek heeft een volledig ander genre dan ‘You’. Het verhaal gaat over een 12-jarig jongetje Jon Bronson dat spoorloos is verdwenen samen met vijf andere klasgenootjes. Tien jaar later duikt hij plots weer op, maar hij herinnert zich niets van de afgelopen jaren. Hij probeert de draad weer op te pikken en zijn leven opnieuw op te bouwen. Zo zoekt hij contact met zijn grote jeugdliefde Chloe Sayers, die er altijd in bleef geloven dat Jon ooit zou terugkeren. Maar zonder dat hij het weet, heeft hij – en de andere vijf – plots gruwelijke buitennatuurlijke krachten gekregen. Daardoor kan hij niet dicht in de buurt komen van Chloe. Jon probeert uit te zoeken wat er met hem is gebeurd en waarom.

‘Ik vind het geweldig dat ik mag samenwerken met Sera, Neil en Greg (het team van ‘You’, nvdr) om een nieuwe bewerking van een van Caroline Kepnes’ romans tot leven te brengen. Dit keer is het een bovennatuurlijke thriller met een mysterieus liefdesverhaal‘, zegt voorzitter van Entertainment Content bij NBCUniversal Susan Rovner in Deadline. Deze serie zal helaas niet op Netflix verschijnen, maar op de Amerikaanse streamingdienst Peacock. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat wij ze later ook niet op een of andere manier zullen kunnen bekijken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '