Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Maar het personage wordt niet meer gespeeld door Sarah-Lynn Clerckx.

Louise Van den Bossche keert terug in ‘Familie’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Louise Van den Bossche keert terug in ‘Familie’. Het personage vertrok in 2018 op wereldreis, maar zal dit voorjaar opnieuw te zien zijn in de VTM-soap. Al zal dat wel in een andere gedaante zijn...


Als een personage in een serie op reis vertrekt, blijft de deur op een kiertje staan voor een eventuele terugkeer. Dat is nu met Louise uit ‘Familie‘ het geval. De dochter van Peter Van den Bossche (Gunther Levi) stopte in 2018 met haar studies, nam een sabbatjaar en besloot om op wereldreis te vertrekken. De reismicrobe is gaan liggen, want Louise komt terug naar huis. Wie haar de eerste keer opnieuw op het kleine schermpje zou zien verschijnen, zou zich waarschijnlijk een bult schrikken, want het personage ziet er helemaal anders uit. Dat is ook niet verwonderlijk, want het is niet Sarah-Lynn Clerckx die opnieuw in de huid kruipt van Louise. Charlotte Sieben neemt de rol voortaan voor haar rekening.

Even wennen


Charlotte is relatief nieuw in de acteerwereld. Ze had een gastrol in ‘Professor T’, en met Louise heeft ze nu haar eerste grote rol te pakken. Ze studeerde journalistiek en volgt momenteel nog een bachelor drama aan het Luca in Leuven. De actrice heeft haar eerste draaidag al achter de rug en zal dit voorjaar voor het eerst in de reeks opduiken. ‘Met deze rol in “Familie” zie ik een grote droom uit mijn kindertijd uitkomen’, vertelt Charlotte. ‘Ik heb Louise altijd een tof personage gevonden. Dat ik haar nu zelf mag spelen, is echt een unieke kans. Al begrijp ik dat het voor de kijkers even wennen zal zijn. Louise heeft tijdens haar wereldreis één en ander meegemaakt en dat heeft haar veranderd. Ze weet wat ze wil en staat zelfbewust in het leven. Een grote en bijzonder leuke uitdaging voor mij om te spelen. Ik hoop dat de “Familie”-kijkers even blij gaan zijn met haar terugkeer als ik (lacht).’ Het zou ‘Familie’ natuurlijk niet zijn als dat moment niet een beetje dramatisch zou verlopen. Door een onverwachte wending dreigt haar terugkeer namelijk iets anders te lopen dan verwacht. Spannend!

‘Dwaalspoor’


Sarah-Lynn vertolkte maar liefst veertien jaar Louise. Drie jaar geleden stapte ze uit de populaire serie om zich toe te leggen op haar studies. Haar exit verliep niet zonder traantjes. ‘Beseffen dat ik al die mensen met wie ik ben opgegroeid, niet meer ga terugzien, is heel moeilijk. Na al die jaren waren ze voor mij een tweede familie geworden’, zei ze toen in Dag Allemaal.

Wie benieuwd is hoe Louise haar wereldreis beleefde, kan dat hele verhaal lezen in het ‘Familie’-boek ‘Dwaalspoor’. Die titel komt op 21 mei uit. ‘Gevangen’, een eerste boek van de serie, vertelt dan weer het verhaal van Marie Rose (Martine Jonckheere) in de gevangenis en verschijnt op 9 april.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '