Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Disney

'Toen ik de stem van de leeuw insprak, kwam het nooit in mij op dat hij mogelijk homo zou zijn.'

Dit personage uit ‘The Lion King’ is homoseksueel

Annelies Hart

Fans van de Disneyklassieker uit 1994 vroegen het zich al langer af, maar acteur Jeremy Irons bevestigt nu eindelijk alle vermoedens. De gemene nonkel Scar is wel degelijk homoseksueel. Irons maakte het weetje bekend tijdens een interview voor zijn nieuwe film ‘House of Gucci’.

Jeremy Irons sprak jaren geleden de stem in van de boze nonkel Scar, die alles deed wat in zijn macht lag om de heerschappij over het dierenrijk over te nemen. Er waren bij fans van de film al langer vermoedens dat dit personage wel eens deel zou kunnen uitmaken van de lgbtqia+-gemeenschap, maar tot voor kort werd dat nooit bevestigd.

In een recent interview met de Oscarwinnende acteur, over zijn nieuwe film ‘House of Gucci’, sprak hij zich voor het eerst uit over de seksualiteit van de leeuw. ‘Toen ik Scar insprak, kwam het nooit in mij op dat hij mogelijk homo zou zijn’, aldus de gelauwerde acteur.

Gelukkiger met een partner

Die mening veranderde echter toen hij de film recent opnieuw bekeek. ‘Er is geen twijfel over mogelijk dat Scar homo is en niet uit de kast durft te komen’, bevestigt Irons. ‘Het verhaal was vast ook helemaal anders gelopen als hij dat wel had gedaan. Dan had hij waarschijnlijk ergens een leuke partner gevonden en was hij zo gelukkig dat hij die vreselijke strijd om de troon vergat.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '