Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Ook Zornik-frontman Koen Buyse krijgt een krop in de keel wanneer hij terugblikt op het hoogte- en tegelijk dieptepunt van zijn leven.

ZIEN: Margriet Hermans vertelt eerlijk over haar zware depressie in ‘Liefde voor Muziek’

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Het gaat er kwetsbaar aan toe in de volgende aflevering van ‘Liefde voor Muziek’. Tijdens een autorit krijgen Margriet Hermans en Koen Buyse van Zornik de kans om elkaar beter te leren kennen, en daar komen intieme onderwerpen boven water drijven. Margriet praat openlijk over haar zware depressie, terwijl Koen het ontzettend moeilijk krijgt wanneer hij terugblikt op zijn dieptepunt.

Volgende maandag krijgen we een nieuwe aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ te zien, waarin dit keer de nummers van Zornik onder handen worden genomen. Camille smijt zich in het lied ‘Hey Girl’ mét gitaar in de hand, Davina Michelle maakt het podium onveilig met haar versie van ‘It’s So Unreal’ en ook Pat Krimson en Loredana laten met hun eigen invulling van ‘Believe In Me’ iedereen verrast achter. Maar tussen de muziekmomentjes door, hebben de muzikanten ook de kans om elkaar wat beter te leren kennen...

Depressie

Margriet Hermans en Koen Buyse van Zornik zitten met z’n tweetjes in de auto wanneer de zangeres plots heel openlijk begint te praten over een kwetsbare periode in haar leven. ‘Toen ik 29 was, wilde ik zo graag een leven hebben zoals andere mensen. Maar ik voelde dat dat voor mij niet was weggelegd. Ik zat constant in conflict met mezelf: ga ik buiten mijn grenzen of plooi ik mezelf in het idee van mannetje, huisje, kinderen, enzovoort? Maar ik voelde meteen dat dat mijn ding niet was’, vertelt Margriet. ‘Ik had zoveel in mij en ik kon dat niet kwijt. En zo geraakte ik stilletjesaan in een zware depressie. Ik at mezelf een harnas rond mij. En toen dacht ik: nu heb ik er genoeg van, op deze manier wil ik niet meer doorgaan.’

Diep in de put

Het is duidelijk dat het verhaal van Margriet bij Koen een gevoelige snaar raakt, want ook hij legt zijn kaarten voorzichtig op tafel. ‘Ik ben nog steeds een onzeker persoon, maar door Zornik heb ik een uitlaatklep gevonden. Ik heb een moment gehad, nadat we de Lotto Arena hadden uitverkocht, dat ik al rijdend in de auto ben geknakt. Ik ben beginnen wenen en was nog maar een vodje’, legt Koen uit terwijl hij een krop in de keel krijgt en geen woord meer kan uitbrengen.

Je denkt altijd dat het jou nooit zal overkomen. Maar daar heb ik nu wel een heel andere kijk op gekregen.

Koen Buyse

Het leven is sneller gegaan op dat moment als ik en dat heeft me gewoon volledig overmand. Ik zat volledig in de put. Je denkt altijd dat het jou nooit zal overkomen, zoals een burn-out. Maar daar heb ik nu wel een heel andere kijk op gekregen. Doordat ik dat heb meegemaakt, besef ik dat heel veel mensen daarmee worstelen en relativeer ik veel meer’, aldus de Zornik-zanger.

Ook Margriet bevestigt dat zo’n dieptepunten je tot een ander persoon maken. ‘Je komt daar sterker en volwassener uit. Nadien heb ik dat ook ervaren als de catharsis van mijn leven. Ik heb echt een nieuw leven gekregen’, motiveert ze.

Kijk naar de volgende aflevering van ‘Liefde Voor Muziek’ op maandag 18 april bij VTM en VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '