Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Hulu/MTV/Eén

Slecht weer, goede tv!

12 leuke kijktips voor de komende week

Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.


De Container Cup


Zondag zag je al een eerste speciale aflevering van ‘De Container Cup’ waarin twee g-sporters het duel aangingen. Vanavond begint de reguliere competitie met wielrenner Jasper Philipsen en coureur Stoffel Vandoorne. Ieders favoriet commentaarduo, Wesley Sonck en Pedro Elias, is er helemaal klaar voor.

Van maandag tot donderdag om 19u50 op Play4. 

© Play4

Dwars door de Middellandse Zee


Na ‘Rond de Noordzee’ en’Dwars door België’ vertrekt Arnout Hauben op een nieuwe, avontuurlijke tocht. Hij reist letterlijk dwars door de Middellandse Zee, van Gibraltar naar Jeruzalem, van west naar oost. Met zijn aanstekelijk enthousiasme gaat hij op zoek naar het verhaal van de mensen die in en met de Middellandse Zee leven.

Vanavond om 20u35 op Eén. 

© Eén

Topdokters


In het achtste seizoen van ‘Topdokters’ maken we kennis met zeven nieuwe dokters. Het wordt een seizoen vol vrouwenpower, want vijf van de zeven artsen zijn dames. We hadden een gesprek met een van hen, dokter Aude Vanlander, een erg sympathieke en enthousiaste chirurg.

Vanavond om 20u35 op Play4. 

© Play4

Camping Coppens – Op Weg naar Zweden


Een dikke zes maanden geleden kochten Staf Coppens en zijn vrouw Monique een camping in Zweden en verhuisden ze (voorgoed?) naar hun eigen paradijs. In ‘Camping Coppens’ vertelt Staf het verhaal van de verhuis en de eerste maanden daar op een erg persoonlijke manier.

Vanavond om 20u40 op VTM.

© VTM

Dertigers


Als je vergeten bent hoe het tweede seizoen van ‘Dertigers’ meer dan een jaar geleden eindigde, is het dringend tijd om je geheugen op te frissen. Vanavond gaat het verhaal van de zeven Antwerpse vrienden gewoon verder. Met veel drama, maar ook met minstens één mooi moment, want Elias en Alex gaan trouwen.

Van maandag tot donderdag om 21u30 op Eén. 

Check de trailer. 

© Eén

Designated Survivor


Wie deze ABC-reeks nog niet bingede op Netflix, kan dat vanaf deze week op Play5 doen. In ‘Designated Survivor’ wordt Tom Kirkman (Kiefer Sutherland), een doodgewone ambtenaar van het Witte Huis, plots de president van de Verenigde Staten wanneer hij de enige overlevende is bij een aanslag op het Capitool.

Vanavond om 21u30 op Play5. 

Check de trailer.

© ABC

For Sama


‘For Sama’ is het relaas van Waad Al-Kateab, een jonge vrouw in Aleppo, Syrië. Ze hanteert zelf de camera en filmt zo wat een oorlogsfilm lijkt, maar in feite een documentaire is. De film werd in 2019 genomineerd voor een Oscar.

Vanaf woensdag op Streamz. 

Check de trailer.

© Streamz

Dollface


‘Dollface’ is een comedyreeks voor Hulu die mede geproducet werd door actrice Margot Robbie. Hoofdpersonage Jules wordt gedumpt door haar vriend en moet haar vrouwelijke vriendschappen zien te herstellen, want die heeft ze tijdens haar relatie flink verwaarloosd. Je herkent Kat Dennings, Shay Mitchell en Brenda Song. Hulu bestelde intussen een tweede seizoen van de reeks.

Vanaf vrijdag op Disney+.

Check de trailer.

© Hulu

Thunder Force


Melissa McCarthy en Olivia Spencer schitteren in deze komedie als twee doodnormale vriendinnen die plots aan het werk moeten als superhelden. Dat is eraan te merken.

Vanaf vrijdag op Netflix. 

Check de trailer. 

© Netflix

Them


‘Them’ is een horrorserie over een zwart gezin dat in de jaren 50 verhuist van North Carolina naar een witte buurt in Los Angeles. Daar wachten hen buren die tot de meest gruwelijke extremen gaan om hen weg te jagen, én een huis vol buitenaardse krachten.

Vanaf vrijdag op Amazon Prime Video. 

Check de trailer. 

© Amazon Prime

Ex on the Beach: Double Dutch – seizoen 7


Na een uurtje mollenjagen op zondag kunnen je plat gekookt hersenen wel wat licht entertainment gebruiken. Bij het zevende seizoen van ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ kan je je brein volledig uitschakelen. Leer de kandidaten alvast even kennen, want ze hebben weer niet de makkelijkste namen…

Zondag om 21u30 op MTV. 

© MTV

Roger


In augustus 2020 schreef de 89-jarige Roger Lybaert een hartverscheurende open brief aan Knack. Hij kon niet meer aanzien hoe zijn vrijheid in het woonzorgcentrum waar hij leeft zo beperkt werd, alsof zijn generatie vergeten werd. Een week later werd hij uitgenodigd voor ‘De Afspraak’, en sindsdien is hij het gezicht van een generatie. Rogers dochter Leentje maakte een documentaire over zijn leven in coronatijd.

Zondag om 22u op Canvas of via VRT NU. 

© VRT

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '