Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
©  Warner Bros. & CTMG, Inc.

Nostalgie ten top met 'Jurassic Park', 'Magic Mike' en 'The Age of Adaline'.

Zin in een filmavondje? Deze toppers zijn deze week het perfecte kijkvoer

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Wil je het wat rustiger aandoen na die leuke, maar ook gigantisch drukke meimaand? Kruip deze eerste week van juni dan ‘s avonds gezellig in je zetel met een zak chips én een van deze filmtoppers.

John Wick

Keanu Reeves kruipt in deze actiefilm in de huid van John Wick, een ex-huurmoordenaar die zijn woelige verleden vaarwel zei en geniet van zijn pensioen. Wanneer hij het slachtoffer wordt van een brutale misdaad waarbij zijn hond, die hij van zijn overleden vrouw kreeg, wordt gedood, pikt hij zijn oude leventje terug op.

Maandag 6 juni om 20u35 op VTM 3.

 

john wick
© Lionsgate

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

Kijk je toch liever naar een vrouwelijke actieheld, dan is deze film iets voor jou! Lara Croft, het iconische gamefiguurtje uit ‘Tomb Raider’, komt hier tot leven. Ze gaat in Afrika op zoek naar de doos van Pandora voor die in de verkeerde handen valt, want dat betekent het einde van de wereld. Angelina Jolie schittert in deze actiefilm.

Maandag 6 juni om 20u35 op VTM 4.

lara croft
© Paramount Pictures

Made for You, with Love

Na een breuk besluit Amanda een tweedehandswinkel te openen voor trouwjurken. Zo kan ze bruidjes die het niet breed hebben toch nog een sprookjeshuwelijk bezorgen. Wanneer ze haar eigen perfecte match tegenkomt, is ze bang om haar hart opnieuw open te stellen.

Dinsdag 7 juni om 20u35 op Play 7.

MADE FOR YOU WITH LOVE
© Reel One Entertainment

Gods of Egypt

Even ontsnappen aan de realiteit? Dat kan met deze fantasyfilm. Set, de kwaadaardige god van de duisternis, dompelde Egypte onder in chaos en oorlog. Sterveling Bek gaat samen met gevallen god Horus de strijd aan tegen deze verschrikking.

Dinsdag 7 juni om 20u35 op VTM 3.

 

gods of egypt
© Summit Entertainment, LLC

Sleepless in Seattle

Tijd voor een echte klassieker op woensdagavond! Meg Ryan en Tom Hanks schitteren in dit romantische verhaal uit 1993. Een jongetje doet op de radio een oproep. Hij zoekt een nieuwe vrouw voor zijn rouwende vader, wiens vrouw anderhalf jaar geleden stierf. Annie is geraakt door het verhaal en  wil deze onbekende man absoluut ontmoeten.

Woensdag 8 juni om 20u40 op VTM 3.

sleepless in seattle
© TriStar Pictures

Bound

Liever actie dan romantiek op woensdag? Dan krijg je met deze prent wat je wil. Violet ontmoet Corky, die pas uit de gevangenis is vrijgelaten. De twee vrouwen willen een grote som maffiageld stelen van Violets vriendje om een nieuw leven te beginnen, maar hun plannetje loop helemaal in het honderd.

Woensdag 8 juni om 20u35 op VTM 4.

bound
© Dino De Laurentiis Company

Ghosts of Girlfriends Past

Op donderdagavond zie je een sterrencast passeren in deze populaire romcom. Denk maar aan Matthew McConaughey; Jennifer Garner, Michael Douglas en Emma Stone. Connor is een echte playboy. Op een nacht krijgt hij onverwachts bezoek van geesten waardoor hij beseft dat hij nog steeds houdt van zijn jeugdliefde Jenny.

Donderdag 9 juni om 20u35 op Play5.

Ghosts of Girlfriends Past
© New Line Cinema

Fast & Furious 8

Zijn ronkende motoren meer je ding? Zap dan zeker naar het achtste deel uit deze bekende filmreeks. De autodieven lijken een normaal leventje te leiden, tot een mysterieuze vrouw Dom op het verkeerde pad brengt. De hechte vriendschap van de groep wordt danig op de proef gesteld.

Donderdag 9 juni om 20u35 op VTM 3.

fast & furious 8
© Universal Pictures

The Heat

Keuzestress op vrijdag, want deze traditionele filmavond is doorspekt met toppertjes waaronder deze komedie met het heerlijke duo Sandra Bullock en Melissa McCarthy. Deze twee agentes hebben een compleet verschillend karakter én manier van aanpakken, maar toch moeten ze samenwerken om een drugsbaron te vatten.

Vrijdag 10 juni om 21u40 op VTM.

the heat
© Twentieth Century Fox

The Hateful Eight

Tegen Tarantino zeggen wij nooit nee! In dit pareltje brengt premiejager John de voortvluchtige Daisy naar de cel. Maar onderweg komen ze in een sneeuwstorm terecht en schuilen ze samen met twee andere mannen, een beruchte premiejager en een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn, in een verlaten herberg.

Vrijdag 10 juni om 20u35 op Play4.

 

the hateful eight
© Double Feature Films

The Age of Adaline

Een van onze favoriete films met Blake Lively. Adaline werd geboren in 1908, maar blijft er voor eeuwig en altijd 29 jaar uitzien. Ze leeft een eenzaam bestaan omdat ze niet wil dat ieman haar geheim ontdekt, tot ze Ellis ontmoet.

Vrijdag 10 juni om 20u35 op VTM 3.

the age of adaline
© Lionsgate

Spider-Man: Homecoming

Alsof het nog niet moeilijk genoeg was om uit bovenstaande drie juweeltjes te kiezen, kan je ook deze superheld aan het werk zien. Spider-Man wil bewijzen wat hij waard is en probeert zelf de straten veiliger te maken.

Vrijdag 10 juni om 20u35 op VTM 2.

spider-man
© CTMG, Inc.

Take The Lead

Ook op zaterdag is het ‘kiezen is helaas verliezen’. De beentjes gooi je los in deze prent. Antonio Banderas schittert niet als Zorro, maar als dansleraar. Hij geeft vrijwillig dansles aan een groep probleemjongeren in een New Yorkse school. In het begin stoot hij op veel protest, maar hij slaagt erin de jongeren warm te maken voor dans. Hij wil ze zelf laten deelnemen aan een prestigieuze danswedstrijd.

Zaterdag 11 juni om 21u25 op Eén.

take the lead
© New Line Cinema

Game Night

Enkele koppels houden wekelijks een spelletjesavond, maar tijdens een van hun bijeenkomsten loopt het mis. Een moordmysterie blijkt allesbehalve een spelletje te zijn.

Zaterdag 11 juni om 20u35 op Play5.

game night
© Warner Bros.

Magic Mike

Tijd om deze film voor de 33ste keer te herbekijken? Channing Tatum in zijn glansrol als stripper.

Zaterdag 11 juni om 20u35 op VTM 2.

Blijf trouwens even plakken, want vlak erna kan je naar de spannende actiefilm ‘The Jackal’ kijken.

magic mike
© Warner Bros.

The Devil Wears Prada

Ook deze film zagen we al ontiegelijk veel keer, maar blijft gewoon goed! Een onzeker plattelandsmeisje is de nieuwe assistente van de meedogenloze hoofdredactrice van dé modebijbel.

Zaterdag 11 juni om 20u25 op VTM 3.

Nog niet moe? Vlak hierna kan je naar een andere klassieker kijken: ‘Bridget Jones’s Diary’.

the devil wears prada
© Twentieth Century Fox

Jurassic Park

Je kan vanaf woensdag 8 juni naar ‘Jurassic World: Dominion’‘ kijken in de bioscoop. Om je al wat warm te maken, kan je nog eens naar de allereerste film kijken. Een rijke Amerikaan bouwde een themapark vol met levende (!) dino’s. Helaas zijn deze prehistorische beesten moeilijk te temmen en loopt het al snel mis.

Zondag 12 juni om 20u30 op VTM 3. 

jurassic park
© Universal Pictures

Indiana Jones and the Temple of Doom

Nog meer avontuur van de hand van Spielberg zie je in deze actieprent uit 1984. Avonturier-geoloog Indiana Jones wordt gevraagd een mythische steen te vinden. In deze zoektocht stoot hij op een cult die wanpraktijken uitvoert.

Zondag 12 juni om 19u55 op Play4.

indiana jones
© Paramount Pictures

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '