https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Eén

In een filmpje op Instagram zien we hoe de actrices hun tranen proberen verbijten.

Katrien De Ruysscher neemt emotioneel afscheid van tv-dochter Elise Roels uit ‘Thuis’

Herlinde Matthys

Trouwe ‘Thuis’-kijkers zagen het natuurlijk al aankomen en vrijdag was het zover: Emma, gespeeld door Elise Roels vertrok uit de serie. Ook in het echte leven ging dat afscheid gepaard met heel wat traantjes bij de actrice en haar tv-mama Katrien De Ruysscher of Judith.


Na de zomerstop van ‘Thuis‘ moesten we al helemaal onverwacht afscheid nemen van Leo (Walter Moeremans). Hij kreeg een beroerte na zijn huwelijk met Marianne (Leah Thys) en stierf. Een paar weken later vertrekt er opnieuw een vast personage, meer bepaald Elise Roels die al tien jaar lang Emma Van Damme vertolkt in de populaire Eén-soap.

Zakdoekjes


Emma had al aangegeven dat ze met haar vriend Jef (Elias Bosmans) de wijde wereld wilde intrekken en in de afleveringen van de afgelopen week werd duidelijk dat die plannen werkelijkheid gingen worden. Vrijdag nam ze afscheid van haar mama Judith, gespeeld door Katrien De Ruysscher, in een scène waarbij niemand het droog hield.


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook in real life werden de zakdoekjes bovengehaald. Na hun allerlaatste scène op de ‘Thuis’-set brak het moment voor Katrien en Elise aan om afscheid te nemen na al die jaren samen gespeeld te hebben. Speciaal voor ons lieten ze de camera’s toch nog even draaien zodat de mooie woorden van Katrien aan haar tv-dochter vereeuwigd werden.

‘Mijn eigen kind’


‘Ik herinner me je auditie’, begint Katrien met een stem die overslaat van emotie. ‘Toen je met twee staartjes aan de tafel zat in de scène die we moesten spelen. Ik vond het altijd fijn dat ik in “Thuis” wat grotere kinderen had, want dat kan ik al wat oefenen voor later voor mijn eigen kinderen. Al hoop ik dat mijn kinderen niet vijf keer van huis gaan weglopen, dat ze niet tweemaal ontvoerd worden, dat ze hun haar niet groen gaan verven en dat ze niet aan partnerruil gaan doen. Maar dat ze me wel even graag gaan zien zoals jij mij graag gezien hebt en zoals ik u voor altijd graag zal zien. En of dat dat nu een tv-dochter is, het zal ook altijd een beetje mijn eigen kind blijven.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door Nergens beter dan THUIS (@thuistv)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het is duidelijk dat de twee actrices ook naast de set een bijzonder hechte band hebben. Het is dan ook mooi om te zien dat ze elkaar zo graag zien én dat ze elkaar zullen missen, zoals alle ‘Thuis’-fans Elise of Emma zullen missen. Een terugkeer van haar personage is natuurlijk nooit helemaal uitgesloten aangezien Emma niet sterft in de reeks. De deur blijft dus een beetje op een kier staan…

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content