Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

VTM maakt ook bekend hoe die laatste, spannende show er precies zal uitzien.

Marthe heeft corona en woont finale van ‘K2 zoekt K3’ niet fysiek bij

Herlinde Matthys

Nog twee keer slapen en we weten ein-de-lijk wie het nieuwe K3’tje wordt. Helaas kan Marthe de finale van ‘K2 zoekt K3’ niet fysiek bijwonen, want ze testte positief op corona. Toch zal ze er bijzijn. Hoe? Daarvoor zal je naar de show moeten kijken! VTM maakte verder ook bekend hoe die finale er precies zal uitzien.

Julia, Amy, Celester of Diede. Een van hen wordt de opvolgster van Klaasje en zal samen met Hanne en Marthe de nieuwe K3 vormen. Tijdens de grote finale van ‘K2 zoekt K3‘ mogen de vier meisjes nog een keertje live optreden met hun grote idolen en wie weet binnenkort zelfs collega’s. Er is wel een klein probleempje, want we zullen maar twee K3’tjes effectief op het podium zien staan. Marthe testte namelijk positief op corona en zal er dus niet fysiek kunnen bijzijn.

Gloednieuwe nummers

Ze stelt het gelukkig goed en ze wil de spannende ontknoping uiteraard voor geen geld van de wereld missen. Daarom vond VTM er iets op om haar tóch deel te laten uitmaken van de show. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan, zullen we pas zaterdag kunnen aanschouwen tijdens de live-uitzending.

Marthe zal zelfs de liedjes met de finalisten kunnen mee performen. Na het fonkelnieuwe groepsnummer ‘Straal!’ zal elke finalist namelijk nog een gloednieuw, nog nooit eerder gehoord, nummer brengen samen met Hanne en Marthe. Die nummers staan op het allereerste album van de nieuwe K3. Voor Amy is dat ‘Superster’, Celester waagt zich aan ‘Tsjikke Boem’, Diede brengt ‘Kruisje Op Een Wereldkaart’ en Julia zingt ‘Giddy-Up-A-Gogo’.

Televoting

De vier finalisten moeten deze keer trouwens niet enkel de vakjury en de andere K3’tjes overtuigen, maar ook jou! De Vlaamse en Nederlandse kijkers kunnen namelijk voor de eerste keer ook stemmen op hun favoriet via televoting.

Als de vier meiden hebben opgetreden met Hanne en Marthe kunnen de kijkers stemmen op twee kandidaten die volgens hen door mogen. De vakjury voegt daar nog een derde deelnemer aan toe. Een van de finalisten valt hier dus af en voor haar stopt het avontuur onmiddellijk.

In de volgende ronde zingt de top drie hun favoriete nummer uit hun ‘K2 zoekt K3’-parcours. De kijkers mogen dit keer op één favoriet stemmen en ook de jury pikt er één meisje uit. In de derde en laatste ronde brengen de twee topfinalisten een bijzondere remix van de nieuwste K3-single ‘Waterval’ samen met Hanne en Marthe. Die laatsten hebben het laatste woord en zullen uiteindelijk beslissen wie de winnares is en dus de komende jaren aan hun zijde zal staan.

Klaasje

Wie deze zenuwslopende finale ook niet aan zich voorbij wilde laten gaan, is ex-K3’tje Klaasje. Zij zal op het einde van de avond de fakkel officieel doorgeven aan haar opvolgster. Ongetwijfeld een superemotioneel moment! Hou die zakdoekjes al maar klaar.

Je kan de spannende ontknoping nu zaterdag, 27 november, om 19u55 zien op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '