Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
©  Play 4

Julie rijdt met de klassebak bijna meteen tegen de rand van de stoep.

Julie Vermeire trekt op roadtrip met papa Jacques voor gloednieuw programma

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Julie Vermeire (22) is binnenkort weer op je televisiescherm te zien. Niet om opnieuw het beste van zichzelf te geven op de dansvloer, wel voor een nostalgisch tripje samen met papa Jacques (69). In ‘Hit the Road Jacques’ trekt het duo samen op roadtrip en komt de nieuwsgierige Julie meer te weten over het leven en het werk van haar komische vader.


Dat Julie een bijzondere band met haar papa heeft, mag wel duidelijk zijn. Zo betrekt ze de komiek regelmatig in haar TikTok-filmpjes en dat levert steevast geweldige beelden op. Zo werd de breakdancende Jacques op een week tijd maar liefst 1,4 miljoen keer bekeken. Die hilarische taferelen zijn bij Play 4 klaarblijkelijk ook niet onopgemerkt voorbij gegaan. De zender geeft hen nu namelijk een eigen tv-programma, ‘Hit the Road Jacques’. Iets wat de altijd even enthousiaste Julie vrij letterlijk neemt als we de teaser even onder de loep nemen. Daarin zien we namelijk hoe Julie met een klassebak van een Jaguar bijna tegen de borduur aanrijdt. Tot groot jolijt van Jacques, uiteraard.

Zo vader, zo dochter


‘Een roadtrip waarheen dan?’, horen we je al denken. Wel, het wordt een roadtrip langs de plaatsen die Jacques gevormd en getekend hebben: van de plek waar hij achter de schoolbanken zat tot de zaal waar hij zijn liefde voor het optreden heeft ontdekt. Een soort van eerbetoon, want de man met de gekke bekken viert in mei zijn zeventigste verjaardag.

Hoewel Julie en Jacques onafscheidelijk zijn, blijkt zijn dochter nog niet alles over hem te weten. Bijvoorbeeld dat hij net zoals haar zijn jaar heeft overgaan in het vijfde. Dat Julie zo nieuwsgierig is naar het verleden van haar vader is dan ook logisch. Het grootste deel van Jacques’ leven en carrière speelde zich dan ook af voor Julie geboren was.


 

Hartverwarmende tv wordt het ongetwijfeld wel. Iets waar enkele spilfiguren in het leven van Jacques met veel plezier aan meewerkten. Denk maar aan Walter Grootaers en sportcommentator Carl Huybrechts. Benieuwd naar het resultaat? Je kan de eerste aflevering op donderdag 13 mei op Play 4 bekijken.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '