Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT & tim mossholder via unsplash

Naast deze acteerlegende doen nog tal van andere bekende namen mee.

Jan Decleir speelt de Kerstman in de allereerste Vlaamse kerstfilm ‘Familie Claus’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Nog 296 dagen en het is weer de allermooiste dag van het jaar: Kerstmis! Dit jaar kan je tijdens die gezellige periode in de bioscoop naar de allereerste Vlaamse kerstfilm ‘Familie Claus’ gaan kijken met Jan Decleir in de hoofdrol.


De lente moet nog beginnen, maar toch hebben we al een eerste kerstweetje voor jou! Eind dit jaar is Jan Decleir als de enige echte Kerstman te bewonderen in de bioscoop. De acteur liet zijn iconische rol als Sinterklaas in de nieuwe afleveringen van de Ketnet-reeks ‘Dag Sinterklaas’ aan een opvolger, maar mag nu dus in de huid kruipen van een andere bebaarde kinderheld.

Bekende namen


‘Familie Claus’ vertelt het verhaal van Jules Claus (Mo Bakker), een jongen die helemaal niet houdt van Kerstmis. Zijn mama moet werken tijdens de kerstvakantie, dus doodt hij de tijd in de speelgoedwinkel van zijn opa. Daar ontdekt hij dat zijn grootvader Noël Claus (Jan Decleir) de Kerstman is. Hierdoor begint de jongen toch stilletjesaan meer te houden van de gezelligste periode van het jaar.

De jonge Mo Bakker speelde eerder al in ‘Niet Schieten’, de film over de Bende van Nijvel, aan de zijde van Jan Decleir. Naast deze twee toppers doen nog een pak andere bekende namen mee in de kerstfilm. Zo krijgen we Stefaan Degand, Eva Van der Gucht, Josje Huisman en Janne Desmet te zien als de excentrieke hulpjes van meneer Claus.

De opnames van ‘Familie Claus’ starten op maandag 16 maart en lopen tot eind april. Het resultaat mag je later dit jaar, meer bepaald vanaf 25 november, in de bioscoop verwachten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '