Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Bye bye, Bondgirl!

GIRLPOWER: de volgende 007 zou weleens een vrouw kunnen zijn

Jolien Meremans

De namen van Idris Elba (46), Tom Hiddleston (38) en Tom Hardy (41) zijn al meermaals gevallen als het gaat om de opvolger van niemand minder dan James Bond, maar nu zou er voor het eerst ook een vrouw in het spel zitten, en het is geen Bongirl.


Het werd hoog tijd dat vrouwen in de ‘James Bond’-franchise op een andere manier voorgesteld werden dan de zoveelste blonde Bondgirl. Daar zou bij de nieuwe ‘Bond 25‘ dan toch verandering in komen, aldus een insider.

Bondwoman


De makers van de film zouden niemand minder dan ‘Captain Marvel’-actrice Lashana Lynch (31) gestrikt hebben voor de rol van de nieuwe 007. ‘Natuurlijk is Bond geïnteresseerd in de nieuwe, vrouwelijke 007 en probeert hij haar te verleiden. Hij staat perplex als zijn charmes geen effect hebben op de briljante, jonge, zwarte vrouw’, vertelde de insider aan The Daily Mail.

Het idee voor de vrouwelijke 007 zou komen van actrice en auteur Phoebe Waller-Bridge. Toch zou Lynch niet de nieuwe Bond(girl), maar wel een echte Bondwoman spelen: ze zou een nieuw personage zijn dat de code 007 van de agent overneemt als Bond de MI6 verlaat om met pensioen te gaan.

Wat er na die overdracht met James Bond zal gebeuren is nog niet duidelijk. Wat we wel al weten, is dat het hoogstwaarschijnlijk de laatste Bondfilm voor Daniel Craig (51) zal zijn en dat Idris Elba, Tom Hiddleston en Tom Hardy staan aan te schuiven voor zijn rol. Idris Elba en Lashana Lynch als rebelse Bondwoman, dat zien wij eerlijk gezegd wel zitten!

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '