Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Ze proberen aan de hand van verschillende opdrachten te bewijzen dat ze beter zijn dan de Belgen.

In nieuw spelprogramma ‘De Invasie’ vallen tien Nederlanders ons land binnen

Herlinde Matthys

Peter Van de Veire stelde gisterenavond in ‘De Cooke & Verhulst Show’ het nieuwe programma ‘De Invasie’ voor. Tien Nederlanders zullen daarin ons land binnenvallen en aan de hand van verschillende opdrachten proberen bewijzen dat ze beter zijn dan de Belgen.

Tien Nederlanders zullen komende maandag exact om 8 uur ‘s morgens ons Belgenlandje binnenvallen. ‘Omdat ze vinden dat ze beter zijn dan de Belgen’, vertelt presentator van dienst Peter Van de Veire in ‘De Cooke & Verhulst Show’. Het gaat om een online spelprogramma van Nederlandse makers voor NPO 3 dat nu dus een Belgisch tintje krijgt aangezien ze onze grenzen oversteken. ‘Ze krijgen allemaal opdrachten waaruit moet blijken dat ze beter, mooier of lolliger zijn dan Belgen‘, gaat Peter verder. ‘Zo moeten ze bijvoorbeeld in een warenhuis het rek met Belgische bieren vervangen door betere Nederlandse varianten. Als ze de opdrachten goed uitvoeren, krijgen ze een stuk stof en daarmee moeten ze een vlag maken.’

Steentje bijdragen

Peter stuurt een team van BV’s aan dat bestaat uit Sieg De Doncker, Slongs Dievanongs, William Boeva en Kat Kerkhofs die de Nederlanders zullen proberen vinden en zo dus tegenhouden. Maar ook de mensen thuis, jij dus, kunnen hun steentje bijdragen. ‘Die Nederlanders verblijven hier een week en moeten dus een slaapplek, eten en of vervoer vinden’, aldus Peter. ‘Vlamingen kunnen die helpen door ze bijvoorbeeld binnen te laten en dan ons te verwittigen zodat wij hen kunnen betrappen.

We weten natuurlijk nog niet op voorhand wie die tien Nederlanders zijn. ‘Bekende Nederlanders die we nog niet kennen’, lacht Peter. ‘Dat is een beetje het probleem.’ De boodschap is dus om volgende week je ogen, en vooral oren, goed open te houden en ervoor te zorgen dat de indringers niet in hun opdrachten slagen!

‘De Invasie’ is een programma van de Nederlandse zender NPO 3. We weten voorlopig nog niet wanneer het daar wordt uitgezonden en op welke manier we in België kunnen meevolgen. We houden je op de hoogte.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '