Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Streamz

Streamz teaset met een trailer, waarin een topcast te zien is, en met een preview van de eerste minuten van de reeks.

ZIEN: ‘Glad ijs’, een Kempense komedie met Koen De Bouw als domme crimineel

Vanaf 16 juni kijk je op Streamz naar ‘Glad ijs’, een komische misdaadreeks met in de hoofdrollen Koen De Bouw, Lucas Van den Eynde en Vincent Van Sande. De streamingdienst deelt een trailer én een preview van de eerste vier minuten van de Vlaamse serie.


‘Glad ijs’ begint met de ontvoering van Phil ‘Frisco’ Druyts (Lucas Van den Eynde), een hardwerkende selfmade man die een ijsroomfabriek runt. Hij wordt overvallen en meegenomen door twee Kempense criminelen (Koen De Bouw en Vincent Van Sande) die niet altijd even professioneel en snugger blijken te zijn. Terwijl de speurders op zoek gaan naar de welgestelde man en de sensatiebeluste pers er op los schrijft, wacht Phils familie bang af. Of is dat schijn? Phils vrouw (Viv Van Dingenen) en zijn oudste zoon hebben zijn levenswerk, de fabriek, achter zijn rug verkocht. En hondstrouw blijkt zijn echtgenote ook niet te zijn.

Kempense komedie


Tegenwoordig lijkt alles wat uit de Kempen komt goud waard te zijn, en dat is alleen maar goed nieuws voor ‘Glad ijs’. De serie speelt zich af in een authentieke Kempische setting en in de cast vinden we meerdere rasechte Kempenaars terug. Lucas Van den Eynde, Koen De Bouw en Tiny Bertels groeiden allemaal op in de Kempen. Tijs ‘Van Echelpoep’ Vanneste maakt zijn acteerdebuut in de reeks. Meer Kempen dan dat wordt het niet, toch? Verder spelen onder meer Barbara Sarafian, Luk WynsLize Feryn, Peter Van den Eede, Jan Hammenecker, Nico Sturm en Jennifer Heylen mee. Je ziet hen allemaal voorbijkomen in de trailer.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Streamz gaf zelfs al de eerste vier minuten van aflevering 1 van ‘Glad ijs’ weg. In het fragment zien we hoe Phil Frisco ontvoerd wordt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Vanaf woensdag 16 juni is de volledige reeks te bekijken op Streamz en Streamz+. Later zal de serie ook uitgezonden worden op VTM.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '