Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Disney

Terug naar Arendelle!

YES: Disney kondigt ‘Frozen 3’ aan

Annelies Hart

‘Let it go, let it gooooo!’ De kans dat je dit sinds 2013 te pas en te onpas luidkeels zingt, is groot en dat komt allemaal door ‘Frozen’. De succesfilm kreeg in 2019 een vervolg, maar sindsdien was het stil. Tot nu, want Disney kondigt eindelijk een derde deel van het verhaal van zusjes Anna en Elsa aan!

Tien jaar geleden maakte de wereld kennis met Anna en Elsa, de prinsessen van het koninkrijk Arendelle. Het moderne sprookje over zussenliefde, zelfontdekking en niet trouwen met de man die je nog maar een avond kent, kroop in het hart van miljoenen fans over de hele wereld. Zozeer dat de eerste ‘Frozen’-film zelfs de Oscar voor beste animatiefilm won in 2014 én het record verbrak van bestverdienende animatiefilm ooit.

Zes jaar later werd dat record opnieuw verbroken, maar dan door het langverwachte vervolg! ‘Frozen 2’ was een daverend succes, bracht opnieuw ongeziene menigtes naar de bioscopen en haalde een nominatie voor beste soundtrack voor een animatiefilm binnen bij de Oscars van 2020. Het was dus wel te verwachten dat er nog een derde film zou komen, maar tot nu toe werd dat nooit bevestigd. Gelukkig heeft Disney geweldig nieuws: ‘Frozen 3’ komt eraan!

Koningin van Arendelle

Het plot van de derde film heeft Disney nog niet prijsgegeven, maar aangezien Anna op het einde van de vorige film tot koningin van Arendelle werd gekroond, kunnen we vermoeden dat we iets meer van haar avonturen als vorstin gaan zien. Ook de releasedatum blijft nog even geheim.

Zeker kunnen we natuurlijk nooit zijn, maar aangezien de twee vorige films het met dezelfde sterrencast deden, wordt dat voor ‘Frozen 3’ waarschijnlijk niet anders. We kijken er dus al naar uit om Kristen Bell en Idina Menzel terug te horen zingen als de prinsessen Anna en Elsa. En Josh Gad en Jonathan Groff te herkennen in Olaf en Kristoff.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '