https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Had jij deze fouten ook al opgemerkt?

Harry Potter-fans tikken schrijvers van ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ op de vingers

Het tweede deel van ‘Fantastic Beasts’ verscheen vorige week bij ons in de zalen. Aanvankelijk waren Harry Potter-fans laaiend enthousiast over de referenties naar de wereld van hun favoriete tovenaar, maar nu blijken de schrijvers toch enkele foutjes gemaakt te hebben.


Een eerste fout werd gemaakt toen Minerva Anderling in de film verscheen. In ‘Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’ duikt ze plots op als leerkracht op Zweinstein, maar eigenlijk is het leerlingenhoofd van Griffoendor op dat moment nog niet geboren. Volgens de tijdlijn komt ze pas tien jaar later op de wereld.

Perkamentus


Een tweede fout heeft te maken met Perkamentus. In de originele verhaallijn heeft het schoolhoofd van Zweinstein een broer en een zus, maar in de tweede ‘Fantastic Beasts’-film krijgt hij er plots nog een broertje bij. Iets waar in de Harry Potter-boeken geen woord over wordt gezegd.

Ook een derde fout heeft te maken met het personage van Perkamentus. In het laatste Harry Potter-boek wordt er door J.K. Rowling grondig uitgelegd hoe de vriendschap tussen Perkamentus en Grindelwald aan zijn einde komt. Dat gebeurt in een groot duel tussen beide tovenaars waarbij Ariana, de zus van Perkamentus, om het leven komt. Alleen zie je in de film dat de twee tovenaars al op jonge leeftijd een bloedpact sluiten waardoor ze niet tegen elkaar kunnen vechten. Wanneer ze het pact sluiten, is niet duidelijk, maar je kan wel zien dat Perkamentus en Grindelwald op het moment in kwestie nog beste vrienden zijn. Een duel was dan ook uitgesloten, want anders waren ze allebei gestorven.

Meer films om te zien: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten