Home Columns REVIEW: ‘Dankzij “The Nutcracker and the Four Realms” waan je je midden...

REVIEW: ‘Dankzij “The Nutcracker and the Four Realms” waan je je midden in de kerstperiode’

De nieuwste, magische Disneyfilm is vanaf vandaag in de zalen te bewonderen.

Disneys nieuwste topcreatie ‘The Nutcracker and the Four Realms’ toont dat Disney ‘het’ nog steeds heeft. Ook al zijn we nu volwassen en – toegegeven – een tikkeltje saai, Disney doet ons dromen van een magische wereld. En dat in combinatie met een gezellig kerstsfeertje? Win-win!

‘The Nutcracker and the Four Realms’ vertelt het verhaal van Clara (Mackenzie Foy) die per toeval in een vreemde en mysterieuze parallelle wereld terechtkomt. Die wereld is onderverdeeld in vier rijken. Naast Land of Snowflakes, Land of Flowers en Land of Sweets, moet Clara het onheilspellende Vierde Rijk trotseren, de thuishaven van de tirannieke Mother Ginger (Helen Mirren) om de harmonie terug te laten keren in de onstabiele wereld.

Ergens halverwege de film begin ik me stiekem af te vragen waar ik me zoal mee bezighield toen ik Mackenzie Foys leeftijd had.

Het meest memorabele aan de film is met stip op één de betoverende sfeer. ‘The Nutcracker and the Four Realms’ sleept de kijker mee in zijn eigen wereld zoals alleen een Disneyfilm dat kan. De film is doordrenkt van een zalige, magische kerstsfeer die je doorgaans tijdens de feestdagen enkel kan opsnuiven als je naar Disneyland Parijs bolt. Geef toe, in vergelijking daarmee spaar je met een gezellig cinema-avondje heel wat duiten én eindeloze wachtrijen uit.

Nutcracker

Daarenboven werd de film tot in de kleinste details uitgewerkt. De kostuums, de make-up – let hier vooral op de overdadig, maar prachtig aangebrachte highlighter bij de Notenkraker (Jayden Fowora-Knight), de magische decors, de effecten… Alles klópt gewoon. En dat is exact hoe we het van Disney gewend zijn. ‘The Nutcracker and the Four Realms’ is in al zijn betoverende pracht een belevenis op zich, en daarvoor hoeft het verhaal niet eens per se verbijsterend verrassend of origineel te zijn.

Helen Mirren

Ook de acteerprestaties zijn fenomenaal. Topnamen Keira Knightley, Morgan Freeman en Helen Mirren stellen zoals gewoonlijk niet teleur. En ook de jonge helft van de cast heeft zijn sporen in ‘The Nutcracker and the Four Realms’ meer dan verdiend. Ergens halverwege de film begin ik me stiekem af te vragen waar ik me zoal mee bezighield toen ik Mackenzie Foys leeftijd had. Een diep gevoel van schaamte overvalt me wanneer ik me realiseer dat mijn zeventienjarige ik kriekbiertjes drinken in jeugdhuis De Jos in Schilde zowat als het hoogtepunt van haar gemiddelde maand beschouwde. Maar goed.

Heb je na al deze lovende woorden, en nu de kille halloweengekte weer is gaan liggen, nood gekregen aan een warme kerstsfeer? Dan hebben we bijzonder goed nieuws. ‘The Nutcracker and the Four Realms’ is bij ons namelijk sinds 31 oktober in de zalen te bewonderen. Laat deze Disneyfilm er een zijn die boven aan je mustsee-lijstje prijkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: