Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© THOMAS LEGRÈVE VOOR FLAIR

'Ik probeer om diversiteit en inclusiviteit in de media aan te pakken. Om beter te doen. En dit was duidelijk geen juiste representatie daarvan.'

Flo Windey verlaat ‘The Social House’: ‘Sorry aan alle mensen die ik heb teleurgesteld of gekwetst’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Na de heisa rond het gloednieuwe influencerprogramma ‘The Sociale House’, besluit Flo Windey (25) het huis te verlaten. Dat laat ze onder andere op Instagram weten.


Nog voordat ‘The Social House’ afgelopen maandag van start ging, lag het programma van onlinevideostudio Wünderbaar al onder vuur. Voor de webreeks wonen influencers Steffi Mercie, Jonatan Medart, Flo Windey, Elias Verwilt, Sarah Bossuwe, Michael Amani, Stien Edlund en Gerben Tuerlinckx een aantal weken onder hetzelfde dak en moeten ze verschillende opdrachten uitvoeren. Een leuk concept dat bij het brede publiek anno 2021 niet gesmaakt wordt. Het gebrek aan diversiteit (lees: de bewoners zijn allemaal wit) schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat, alsook het feit dat de influencers niet solidair zouden zijn met de situatie waar jongeren sinds het begin van de coronacrisis in vastzitten.

‘Een verkeerde inschatting’


En die negatieve reacties bereikten ook de deelnemers van het programma. Meer zelfs, Flo Windey, die samen met de zeven andere influencers aan het avontuur begon, besloot om een punt achter haar verblijf in The Social House te zetten. Dat liet ze gisterenavond in een statement op verschillende socialemediakanalen weten. ‘I’m out‘, begint ze haar relaas. ‘Ik probeer al effe om diversiteit en inclusiviteit in de media aan te pakken. Om beter te doen. En dit was duidelijk geen juiste representatie daarvan. Ik besefte pas te laat dat ik vanuit een comfortabele, gepriviligieerde positie naar de volledige cast had gekeken en mijn stem luider had moet laten horen toen het ertoe deed. Dat was een verkeerde inschatting van mij en daar heb ik mensen mee gekwetst. I have to own up to that.’

Dat ook de timing van het programma bij de kijkers, en vooral bij haar doelgroep, voor ongenoegen zorgde, begrijpt ze volledig. ‘De coronacrisis weegt op alle jongeren en het was insensitive van mij om daar niet langer bij stil te staan. Mentale gezondheid is iets waar veel jongeren mee strugglen en ik wil vooral voor jullie een stem zijn. Daar ben ik in gefaald’, schrijft ze.

Verder laat Flo nog weten dat ze hoopt dat de negatieve reacties op het programma alle media en alle online content creators doen nadenken over inclusiviteit en representatie. ‘Kritisch durven zijn voor jezelf is echt stap 1. Sorry aan alle mensen die ik heb teleurgesteld of gekwetst. Ik beloof om nog harder mijn best te doen. Tot snel en stay safe’, sluit ze haar post af. Voorlopig gaat het programma met de andere zeven influencers gewoon door.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '