Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Had jij het zien aankomen? Wij niet! 😲

ZIEN: wie won de razend spannende finale van ‘De Verraders’?

Dewy De Leeneer

Van verleidingen over liters tranen tot een ultraspannend finalespel: we spreken écht van een spannend tweede seizoen van ‘De Verraders’. Gisterenavond maakte kijkend Vlaanderen – op het puntje van de zetel en vol ongeloof – de gigantische plot twist van de ontknoping mee. Wat vooraf een uitgemaakte zaak leek, namelijk dat verrader Guy als eerste verbannen zou worden, draaide tóch anders uit. Benieuwd of de bondgenoten zegevierden of het toch de verraders waren die met de overwinning gingen lopen?

De nieuwe definitie van spannend vinden wij toch de finale van ‘De Verraders 2023’. Nadat de laatste moord van Guy en Bart ervoor zorgde dat sterke speler Hans vermoord werd, bleven Véronique, Elodie, Franky, Sarah en de twee verraders over om het finalespel te spelen. En dat draaide anders uit dan verwacht.

Guy blijft dan tóch

Terwijl verrader Guy aan de ontbijttafel nog bovenaan het verdachtenlijstje van bijna elke overgebleven bondgenoot leek te staan, waren het tóch Sarah en Elodie die aan de ronde tafel opeens volledig in het vizier kwamen. Of het nu sterke argumenten, tunnelvisies of onzekerheden waren die ervoor zorgden dat de twee onschuldige bondgenoten verbannen werden, tóch kon het zomaar gebeuren.

Het strafste van al? In plaats van de finale door te spelen tot drie resterende kandidaten om de kans op een verrader in het spel te verkleinen, klopten Franky en Véronique mee af wanneer ze nog met vier overbleven. Het resultaat? De verraders wonnen het spel en dat niet met één, maar twee overgebleven verraders. Sterk!

Ongeloof

Wanneer de vier overgebleven kandidaten hun ware aard mogen bekendmaken, klinkt er een zucht na de speeches van Véronique en Franky. Wanneer het de beurt is aan Bart, lijken de twee bondgenoten niet te verwachten wat er aankomt. ‘Ik wilde het spel volop spelen en ben vanaf dag één een verrader. Sorry mannen! Jullie hebben allemaal gewoon niet naar mij gekeken (lacht)’, geeft Bart toe.

De twee bondgenoten zijn volledig in shock en dat gevoel versterkt nog wanneer ook Guy toegeeft dat hij team verraders was: ‘Ik ben heel dankbaar voor het plezier, de vriendschap, het kameraadschap. Maar ik eindig dit spel als een verrader.’ Van een plot twist gesproken!

Verdiende winnaars

Bart en Guy vervulden hun rol als verraders met glans en zijn dus de verdiende winnaars van het tweede seizoen. In het verliezende kamp klonk niets anders dan ongeloof. ‘Ik ben een beetje boos om mezelf’, klonk het bij Véronique. ‘Ik had Guy al een paar dagen in het vizier. Ik had hem in mijn hand en heb het laten varen’, geeft ze toe. Maar ze kijkt ook erg positief terug naar het avontuur: ‘Ik doe nu 27 jaar tv en dit heb ik nog nooit gehad. “De Verraders”: I love you big time.’

Volgende week komen de deelnemers nog één keer samen voor de grote reünie-aflevering. Wat we daarvan mogen verwachten? Nog nooit eerder uitgezonden beelden, een gezellig weerzien van alle kandidaten en een heuse terugblik op het psychologisch spel waar ze samen inzaten. Spannend!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '