Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Kinepolis

Horror, animatie, drama: voor elk wat wils!

MUST SEE: 7 nieuwe films die deze maand een bezoekje aan de cinema waard zijnDisneyfans kijken uit naar de komst van ‘Mulan’ op het einde van de maand, maar daarnaast verschijnen er in maart nog enkele potentiële pareltjes in de cinemazalen. We sommen ze voor je op.


Onward

In de zalen vanaf: 4 maart. Genre: animatie, familie.

De makers van ‘Toy Story 4’ komen met een verhaal over twee elfenbroers in een wereld waar de magie van vroeger bijna verdwenen is. Hun overleden broer brengt die magie echter terug door hen een cadeautje te geven waarmee ze hem 24 uur lang terug tot leven kunnen wekken. Morgen lees je op Flair.be een review van deze gloednieuwe Pixar-film.

Check de teaser.

The Invisible Man

In de zalen vanaf: 4 maart. Genre: thriller, horror.

Elisabeth Moss, bekend van de populaire serie ‘The Handmaid’s Tale’, speelt Elisabeth, een vrouw die gelooft dat haar gewelddadige ex zijn zelfmoord in scène zette en erin geslaagd is zichzelf onzichtbaar te maken, opdat hij haar kan opjagen zonder gezien te worden. Langzaam maar zeker begint ze door te draaien terwijl ze wanhopig probeert te bewijzen dat ze achterna wordt gezeten door een onzichtbare man. Mocht de beschrijving het nog niet duidelijk genoeg maken: dit is geen film voor angsthaasjes.

Queen & Slim

In de zalen vanaf: 11 maart. Genre: drama.

‘Queen & Slim’ werd volgens de publieke opinie totaal ten onrechte genegeerd door zowel de Golden Globes als de Oscars. Vooral (vrouwelijke) regisseur Melina Matsoukas had volgens velen op z’n minst een nominatie verdiend. Haar achternaam stond dan ook te pronken op de cape die Natalie Portman droeg op de Oscars om te tonen dat veel vrouwen ook tijdens award season weer vergeten werden. Queen en Slim zijn twee zwarte mensen die na hun eerste date aan de kant gezet worden door een politiewagen. De aanhouding loopt uit de hand en Slim schiet uit zelfverdediging een agent neer. De twee slaan op de vlucht. De film gaat over racisme en police brutality in de Verenigde Staten, helaas nog steeds brandend actuele thema’s.

 

Hope Gap

In de zalen vanaf: 11 maart. Genre: drama.

Bill Nighy, die je onder meer kan kennen als inktvisgezicht Davy Jones in de ‘Pirates of the Caribbean’-films, speelt in ‘Hope Gap’ Edward, een man die al 29 jaar ongelukkig getrouwd is met Grace. Wanneer de zoon van Edward en Grace op bezoek is in Hope Gap, vertelt zijn vader hem dat hij z’n moeder gaat verlaten. Wat volgt is een verhaal over ongeloof, woede, onmacht maar ook hoop.

The Quiet Place Part II

In de zalen vanaf: 18 maart. Genre: horror, thriller.

Emily Blunt is back als Evelyn Abbott in de sequel van de film uit 2018, die opnieuw geschreven en geregisseerd werd door haar man John Krasinski. Krasinski zal zelf ook weer in de film te zien zijn, maar – spoiler alert – dan wel in flashbacks. De knappe Cillian Murphy, bekend van ‘Peaky Blinders’, vervoegt de cast. De familie Abbott moet op de vlucht voor dezelfde wezens als in de eerste film, maar dit keer zijn zij niet de enige bedreiging.

Check de trailer.

Trolls: Wereldtour

In de zalen vanaf: 25 maart. Genre: animatie, familie.

Justin Timberlake, Ozzy Osbourne, James Corden, Gwen Stefani, Anderson Paak, Kelly Clarkson,… Alleen al de indrukwekkende lijst van stemacteurs is reden genoeg om de tweede ‘Trolls’ mee te pikken. Deze keer ontdekken Poppy (Anna Kendrick) en Branch (Justin Timberlake) dat hun stam maar een van de zeven trollenstammen is. Elke stam is bovendien gelinkt aan een muziekgenre. Iemand van de hardrock-stam wil alle andere muziek vernietigen, en dat moeten zij tegenhouden.

Mulan

In de zalen vanaf: 25 maart. Genre: drama, avontuur.

De langverwachte live-actionremake van ‘Mulan’ is er eind deze maand eindelijk. Hoewel er heel wat aan het origineel veranderd werd, kijken Disneyfans over de hele wereld uit naar de nieuwe versie van het verhaal over Fa Mulan.

Check de trailer.Meer films:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '