Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een verrassende Belgische top 10?

AHA: deze films bekeken we het vaakst in 2017

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Gisteren werd de ‘Belgian Big Screen Award’, de jaarlijkse prijs voor de meest bezochte bioscoopfilm in ons land, uitgereikt. Zie jij verrassende films in de top 10?


Cinedata, FCB (de federatie van Cinema’s) en VFDB (de vereniging van Filmdistributeurs) legden de cijfers bij elkaar en konden zo een mooie top 10 van meest bekeken films in ons land formuleren.

Algemene Belgische top 10


Op één eindigt overduidelijk ‘Beauty and the Beast’, met in de hoofdrol een schitterende Emma Watson. Maar liefst 768.538 Belgen gingen de film bekijken in de bioscoop. ‘Despicable Me’ eindigt met zo’n 60.000 bezoekers minder op de tweede plaats, gevolgd door ‘Fast & Furious 8’ met maar liefst 150.000 bezoekers minder. ‘Fifty Shades Darker’ moet het stellen met een zesde plek.

© Cinedata/VFDB

Beste Belgische film


De prijs van meest bekeken Belgische film gaat dan weer overduidelijk naar – hoe kon het ook anders? – ‘F.C. De Kampioenen 3: Forever’. Nummer twee, ‘Bigfoot Junior’, moest het stellen met zo’n 100.000 bezoekers minder. Kampioen zen is plezant!

© Cinedata/VFDB

Bioscoopbezoeken stijgen weer


We gaan heel wat minder naar de bioscoop dan pakweg tien jaar geleden, maar 2017 was toch een positief jaar voor de bioscopen. Het aantal bioscoopbezoekers kende een lichte stijging in 2017 (+0,76%), terwijl het in 2016 nog daalde met 8%. Afgelopen jaar gingen er in totaal 19.555.375 personen naar de bioscoop. Dat zijn er bijna 150.000 meer dan het jaar voordien.

© FCB

 

Films waar we naar uitkijken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '