Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eén

Te gothic of een goeie keuze? Onze moderedactrice denkt er het hare van.

Feest in ‘Thuis’: Judith zegt in opvallende trouwjurk dan toch ja tegen Tom

Dat het met de volle goesting was, durven we niet zomaar zeggen. Maar feit is dat dokter Judith zonet in ‘Thuis’ haar jawoord gaf aan Tom. De populaire soap heeft geen al te beste reputatie op het vlak van trouwjurken – never forget het gedrocht dat Rosa droeg toen ze met Luc trouwde – en ook deze keer maakte de styliste een gewaagde keuze.

 

Gothic of gewoon origineel?


Heel traditioneel zou het trouwfeest van Judith en Tom sowieso niet worden. Trouwen op Allerheiligen is vrij ongewoon en het feit dat de bruid helemaal niet wilde trouwen en de bruidegom af en toe op zijn collega Karin kruipt, maakt het helemaal bizar. Maar soit, trouwen deed het koppel toch en wel allebei in ’t zwart. ‘Het past bij de trouwdag, 1 november, en bij m’n personage’, vindt actrice Katrien De Ruysscher. Ze is er bovendien van overtuigd dat zo’n zwarte jurk hip kan zijn, mits de juiste accessoires.

Niet dat het een makkelijke opdracht was om een stijlvolle zwarte trouwjurk te vinden. De ‘Thuis’-styliste ging samen met Katrien heel wat bruidswinkels af, waarvan velen zelfs geen zwarte jurken hadden. ‘Anderen hadden er wel, maar zeiden dat die vooral gedragen worden door vrouwen die in het dagelijkse leven ook gothic gekleed gaan.’Via via kregen de dames dan toch een romantische zwarte jurk in handen. Judiths trouwkleed bestaat uit een met kant bezette bustier met bandje en een rok met véél tule. Als accessoires draagt ze simpele, lange oorbellen en een diadeem in haar gekrulde haren.

Judith & Tom


Judith & Tom


Judith & Tom


Judith & Tom


Judith & Tom


[td_smart_list_end]

 

Onze moderedactrice Catherine vindt…

‘Niks mis met een originele trouwjurk. Integendeel zelfs! Korte jurken, pasteljurken, jurken die geen jurken zijn, we hebben ze doorheen de jaren allemaal de revue zien passeren. Jep, zelfs zwarte trouwjurken. ‘Thuis’-personage Judith is namelijk niet de eerste die voor all black everything kiest op haar grote dag. De Canadese actrice Shenae Grimes en Sarah Jessica Parker gingen haar al voor. Al gaf SJP vorig jaar in een interview toe spijt te hebben van haar keuze.’

Sarah Jessica Parker gaf vorig jaar toe spijt te hebben van haar zwarte jurk. Ik voorspel dat Judith tot een vergelijkbaar besef zal komen.

‘Ik voorspel dat Judith binnen een aantal jaar tot een vergelijkbaar besef zal komen. Niet per se omwille van de kleur, maar omwille van het totaalplaatje. Het model van de jurk is vrij klassiek, maar flatteert Judith niet. De top met sweetheart-neckline oogt erg zwaar en haar taille is tussen al die zwarte kant en tule amper te bespeuren. Ik hoop dat ze minder spijt zal krijgen van haar huwelijk dan van deze creatie.’


Meer ‘Thuis’:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '