Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

De zomerstop zit erop en je kan vanavond naar de eerste aflevering kijken.

PREVIEW: wanhoop en veel bloed in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het nieuwe seizoen van ‘Familie’ gaat deze avond, maandag 28 augustus, na de zomerstop opnieuw van start. We ontdekken eindelijk of Véronique Lars en Cédric kan bevrijden uit hun hachelijke situatie en wat er met Mieke gebeurde.

Vlak voor de zomervakantie trakteerde VTM ons op een superspannende seizoensfinale van de populaire soap ‘Familie’. Het leek erop dat er maar liefst drie personages zouden sneuvelen! De zender loste eerder al een teaser waarin we zagen dat vooral Niko (Jo Hens) door de politie op de rooster werd gelegd. De driehoeksverhouding tussen hem, Mieke (Caroline Maes) en Sam (Tinne Ceuppens) mondde namelijk uit in een bloedbad!

Onderzoeksteam

Mieke ontdekte dat hun draagmoeder Sam niet zwanger is van de inseminatie, maar wel omdat haar man Niko seks had met Sam nadat hij zijn boksmatch won. Dat was de tweede keer dat hij haar bedroog met Sam! Mieke was woedend en de twee vrouwen begonnen te vechten. Wat er nadien gebeurde, is één groot mysterie. Eén ding is zeker: iemand raakte zwaar gewond, want er lag heel veel bloed in de keuken! In een ander beeld zagen we hoe Niko en Sam in een auto aan hoge snelheid ergens naartoe rijden, maar op de hielen werden gezeten door de politie.

In de preview zien we dat een onderzoeksteam aan het werk is in de woning van Niko en Mieke. Ze onderzoeken het bloed dat werkelijk overal lijkt te liggen. De grote vraag is of we deze avond al te weten komen of dit bloed afkomstig is van Mieke én of ze de ruzie überhaupt zelfs overleefde…

Verdovingsmiddel

Ook het leven van Lars (Kürt Rogiers) en Cédric (Yanni Bourguignon) hing voor de vakantie aan een zijden draadje. Elena (Ilse Uitterlinden) zinde op wraak nadat Véronique (Sandrine André) haar zoon Koen (Sieg De Doncker) vermoordde. Ze begroef daarom Véro’s zoon én haar grote liefde Lars levend in een kist onder een zware hoop aarde. Alsof dat nog niet erg genoeg is, liet ze water in die put stromen zodat de mannen, als ze al niet zonder lucht komen te zitten, zullen verdrinken.

Dit was de dramatische seizoensfinale vlak voor de zomer: ZIEN: seizoensfinale ‘Familie’ kent dramatisch slot

In de preview zien we Véro nog steeds aarde wegscheppen in de hoop haar mannen op tijd te kunnen bevrijden. Lars probeert kalm te blijven in deze penibele situatie, terwijl de paniek bij Cédric toeslaat. Ze proberen het water uit de kist te houden, maar dat is geen makkie. Het lijkt erop dat Véro’s zwoegen en zweten loont, want ze ziet de kist. Elena wil daar natuurlijk een stokje voor steken en haalt een verdovingsmiddel boven. Benieuwd of Véro dit op tijd doorheeft of de verdoving van Jan of Yoko in tussentijd uitgewerkt is, zodat zij Véro te hulp kunnen schieten.

‘Familie’ zie je elke weekavond om 20u op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '