Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Haal die zakdoekjes maar boven.

PREVIEW: maak kennis met het eerste gezin uit ‘Extreme Makeover Vlaanderen’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je kan vanavond naar de eerste aflevering kijken van het verbouwingsprogramma ‘Extreme Makeover Vlaanderen’. Daarin wordt het huis van Inge en Noah volledig onder handen genomen door een team van experten én vrienden en familie. In een preview vertelt de mama welke verschrikkelijke tegenslag ze meemaakten.

Vanavond is het eindelijk zover: de eerste aflevering van de Vlaamse versie van de gigantisch populaire Amerikaanse tv-show ‘Extreme Makeover Home Edition‘. Een team van experten neemt telkens samen met familie, vrienden en buren het huis van gezinnen die een zware tegenslag kenden volledig onder handen. Ze toveren het stekje om tot een droomhuis en hopen ze zo een nieuwe start te kunnen geven. We maken in de eerste aflevering kennis met Inge en Noah.

Sterren kijken

Inge staat alleen voor de zorg van haar autistisch zoontje Noah nadat haar man Thijs overleed. Thijs’ papa die tevens zijn beste vriend was, stierf heel onverwachts. Thijs die zelf ook aan een autismespectrumstoornis bleek te lijden, zag geen andere uitweg meer en stapte uit het leven. Inges zus Audrey en de directrice van de Steinerschool waar Noah les volgt, schreven het duo in voor ‘Extreme Makeover Vlaanderen’. ‘Ik hoop dat het vandaag een megaverrassing zal zijn voor Inge en Noah. Het is iets waar ze keihard naar uitkijken’, aldus Audrey.

De experten gaan samen met een hele hoop vrijwilligers aan de slag om het huis om te toveren tot een warm nest. Ze willen de strandvibe en het permanente vakantiegevoel dat er hangt, behouden. Maar ook ook eigen accenten leggen zoals een slaapkamer voor Noah in Minecraft-stijl en een dakraam in de slaapkamer van Inge zodat ze naar de sterren kan kijken. ‘Dat vond Thijs heerlijk’, zegt Inge. ‘We konden uren filosofische gesprekken voeren over het leven. Als ik straks naar de sterren kijk, dan zie ik hem.’

Overgangsritueel

‘Hopelijk kan de verbouwing een soort overgangsritueel worden voor een volgend hoofdstuk in hun leven’, zegt ontwerper Tom Callebaut, een van de experten. ‘Een mooie herinnering aan Thijs én een hoopvolle doorstart.’ Om dat te verwezenlijken zullen ze met z’n allen goed moeten doorwerken, want alles moet binnen de acht (!) weken af zijn. Als je weet dat presentator James Cooke nog nooit eerder een koevoet vasthad, dan weet je dat het erom zal spannen!

Benieuwd naar het resultaat? Je ziet het vanavond, zaterdag 1 oktober, om 20u15 in ‘Extreme Makeover Vlaanderen’ op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '