Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© HBO

Opgepast: spoiler alert!

OMG: je kon het einde van ‘Game of Thrones’ al afleiden uit de poster van seizoen 1

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Heel wat fans blijven teleurgesteld achter na de seizoensfinale van ‘Game of Thrones’. Toch lag het verrassende einde misschien al vanaf het begin vast. Kijk maar eens goed naar de poster van het allereerste seizoen.


We keken er maanden, nee járen naar uit: het langverwachte laatste seizoen van ‘Game of Thrones’. Wie de grote finale nog niet zag, leest best niet verder, want we verklappen wie na acht seizoenen uiteindelijk op de IJzeren troon belandt. We hadden team Daenerys, team Jon Snow en team Arya. Maar geen van deze drie mag zichzelf uiteindelijk de heerser van de Zeven Koninkrijken noemen.

Gigantische spoiler


Daenerys is dood. Ze werd neergestoken door haar grote liefde Jon nadat ze volledig de pedalen kwijt was in de voorlaatste aflevering en duizenden onschuldige mensen doodde. Snow werd terug gestuurd naar de Night’s Watch en Arya die besloot op ontdekkingsreis te gaan. Voor onze drie favorieten is dus niet zo’n mooie toekomst weggelegd. Het is uiteindelijk Bran Stark, de saaie jonge man die het laatste seizoen er maar gewoon wat bij zat, die zichzelf mag kronen tot koning.

Die beslissing kon op weinig enthousiasme rekenen bij de ‘GoT’-fans. Meer zelfs, ze vonden het achtste seizoen ronduit slecht en het leek volgens hen alsof het einde rap verzonnen werd. Of je de finale nu goed of niet vond, daar kan je niet over blijven discussiëren, want smaken verschillen. Wat wel weerlegd kan worden, is dat de schrijvers vlug een einde moesten breien aan de populaire show. Fans merkten namelijk op dat op de poster van het allereerste seizoen een gi-gan-tische spoiler staat!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

https://twitter.com/vanesaanaelena/status/1130306034478850048?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1130306034478850048%7Ctwgr%5E393039363b636f6e74726f6c&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.hln.be%2Fshowbizz%2Ftv%2F-game-of-thrones-fans-verwonderd-over-mogelijke-spoiler-in-poster-van-seizoen-1-hebben-ze-dan-toch-altijd-geweten-hoe-het-zou-aflopen~a12e10df%2F

Zwarte raaf


Op de IJzeren Troon zien we Ned Stark zitten, die in het eerste seizoen letterlijk een kopje kleiner werd gemaakt. Naast hem zit een zwarte raaf die enorm veel weg heeft van de Three Eyed Raven. En wie is die vogel: Bran Stark! Je kan dus uit deze poster van het allereerste seizoen afleiden dat uiteindelijk Bran de grote overwinnaar is. Was dit doelbewust een verborgen hint van de makers van de serie of gewoon toeval? De meningen zijn verdeeld, maar het verandert helaas niets aan de ontknoping. #teamaryaforlive.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '