Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash/Netflix

Regisseursduo Norman Bates, dat 'Over Water' maakte, werkt daarvoor onder meer samen met een van de makers van 'Narcos' en 'Scandal'.

Eerste Belgische Netflix Original verschijnt volgend jaar op de streamingdienst

Netflix heeft zijn allereerste Belgische Netflix Original aangekondigd. ‘Into the Night’ vertelt het verhaal van een groep mensen die met een vliegtuig proberen te vluchten voor een kosmische ramp. De Belgische productie krijgt wel een erg internationaal kantje...


‘Into the Night’ zal geregisseerd worden door Inti Calfat en Dirk Verheye, oftewel: regisseursduo Norman Bates. Zij scoorden eerder dit jaar op Eén met de serie ‘Over Water’. De productie is in handen van het Brusselse huis Entre Chien en Loup. Verder lijkt de zesdelige reeks eerder een internationaal dan een Belgisch product te gaan worden. De serie werd geschreven door de Amerikaanse Jason George, die eerder afleveringen voor Netflixreeks ‘Narcos’ en  ‘Scandal’ schreef. Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘The Old Axolotl’ van de Poolse Jacek Dukaj. De cast zal bestaan uit acteurs uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije. Dat is logisch, aangezien het verhaal zich afspeelt aan boord van een internationale vlucht die in Brussel vertrekt. Agezien van enkele opnames in België zal er vooral in Sofia gefilmd worden.

Vluchten voor de zon


In het eerste teaserbeeld dat Netflix loste, zien we vanuit een vliegtuig dat over Brussel vliegt – is dat de basiliek van Koekelberg? – iets wat lijkt op de zon die opkomt, gevolgd door een enorme explosie. In ‘Into the Night’ is de zon de grote boosdoener die alles op haar weg vernietigt. De passagiers op het vliegtuig willen naar het Westen, de nacht in, om die vernietigende kracht van de zon te ontvluchten. Laat ons zeggen dat mensen met vliegangst of een grote vrees voor een naderende apocalyps wel eens heel zenuwachtig zouden kunnen worden van deze thriller.

‘Into the Night’ zal in 2020 wereldwijd te zien zijn op Netflix.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Meer series om naar uit te kijken: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '