Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

'Dat is zo warm en zo glibberig. Je hebt dat gevoel van je eigen bevalling terug', aldus de presentatrice.

PREVIEW: An Lemmens helpt bij bevalling in ‘Een Echte Job’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Vijf bekende Vlamingen draaien in ‘Een Echte Job’ drie weken lang mee in een ziekenhuis. An Lemmens staat op de pediatrie en ziet haar grote droom in vervulling gaan: live een bevalling meemaken.

An Lemmens, Dominique Persoone, Julie Vermeire, Andy Peelman en Sarah Mouhamou liepen al enkele ochtendshiften mee in het Aalsters Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis, en in de komende aflevering is het tijd voor een late shift. Het wordt er eentje om nooit meer te vergeten voor An Lemmens. De presentatrice heeft zelf twee kleine kindjes, maar toch is het haar grote droom om een bevalling van iemand anders eens live mee te maken. Die wens komt in vervulling dankzij Sylvie.

Warm en glibberig

An trekt vliegensvlug haar handschoenen aan en is getuige van het wondermooie moment. Ze staat niet enkel aan de zijlijn toe te kijken, maar mag zelfs echt de handen uit de mouwen steken wanneer het baby’tje ter wereld komt. ‘Ik heb hem vastgehouden en mee ter wereld begeleid’, vertelt An die nog steeds duidelijk in de wolken is. ‘Dat was fantastisch!’

Het katapulteerde haar onmiddellijk terug naar haar eigen bevallingen. ‘Dat kindje vasthouden, dat is zo warm en zo glibberig. Je hebt dat gevoel van je eigen bevalling terug. Ongelooflijk. Als er nog vrouwen zijn die met mijn assistentie willen bevallen: bel me!’

Bloed, braaksel en spuitjes

Voor de andere bekende Vlamingen wordt het ook een bewogen dagje. Dominique die de afdeling Spoed kreeg toegewezen, mag voor de eerste keer mee met de MUG. De chef-kok is enorm enthousiast en ook hij ziet een van z’n dromen werkelijkheid worden. In afwachting van die eerste oproep wachten er hem wel enkel minder leuke taakjes. Omdat hij elk moment alles moet kunnen laten vallen om op pad te gaan, kan hij namelijk geen complexe werken doen. Wat volgt is dus veel braaksel en bloed opkuisen. Sarah heeft het dan weer moeilijk. Ze mag haar eerste spuitje zetten, maar dat verloopt helaas niet zo vlot.

‘Een Echte Job’ zie je elke maandag om 20u40 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '