Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Disney

De streamingdienst van Disney wordt in september in ons land gelanceerd, maar Disney komt nu al met een aanbieding voor snelle beslissers.

Je kan nu al een (goedkoper) abonnement nemen op Disney+

Het is nog een maand wachten op Disney+, de streamingdienst van Disney, maar snelle beslissers kunnen nu al een jaarabonnement nemen. Dat kost je op dit moment 59,99 euro, terwijl je er vanaf september 10 euro meer voor betaalt.


Op 15 september wordt Disney+ gelanceerd in België en nog enkele Europese landen. Bij de lancering zullen abonnees toegang krijgen tot meer dan 25 Disney+ Originals, waaronder de nieuwe live-actionremake van ‘Lady en de Vagebond’ en de Star Wars-reeks ‘The Mandalorian’. Daarnaast zal op de streamingdienst een enorm aanbod van films en series van niet alleen Disney, maar ook Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic te vinden zijn. Volgens de website van Disney+ zijn er meer dan duizend films en series beschikbaar op de dienst.

Vroege vogels


Vanaf de lanceringsdatum betaal je voor een jaarabonnement op Disney+ € 69,99. Voor een abonnement per maand tel je € 6,99 neer. Als je echter voor 15 september beslist een abonnement te nemen, kost dat je slechts € 59,99, wat overeenkomt met een maandabonnement van € 4,99. Vroege vogels besparen zo een mooie 10 euro. Een abonnement afsluiten doe je op Disneyplus.com.

Succes en kritiek


Disney+ is nu al een groot succesverhaal voor Disney. In februari, drie maanden na de lancering in de Verenigde Staten, kondigde de CEO van Disney aan dat de streamingdienst al 28,6 miljoen abonnees had. In april ging dat aantal over de 50 miljoen, en het blijft snel stijgen. Ter vergelijking: Netflix had in april 182,8 miljoen abonnees, maar Disney+ was op dat moment nog maar uitgerold in een beperkt aantal landen. In september komen er weer acht Europese landen bij.

© Disney

Sinds kort krijgt Disney echter ook kritiek. ‘Mulan’, de live-actionremake van de tekenfilm uit 1998, zal door de coronacrisis niet in de bioscoop getoond worden – toch niet in de Verenigde Staten – maar zal onmiddellijk op Disney+ te zien zijn. Abonnees betalen echter 30 dollar bovenop hun abonnement om de film te zien. Volgens sommigen is dat belachelijk duur, aangezien een bioscoopticket je maar de helft kost. Anderen vinden het een terechte prijs, omdat je ‘Mulan’ waarschijnlijk zal kunnen downloaden – zoals je elke film en serie op Disney+ kan downloaden – waardoor de film meermaals en door meerdere mensen bekeken kan worden. Het is nog niet duidelijk of ‘Mulan’ op 15 september beschikbaar zal zijn op de Belgische Disney+. We houden je op de hoogte!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '