Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Op Twitter regende het negatieve reacties, maar Beyoncé is alvast fan van de nieuwe Ariel.

YES: Disney onthult wie de rol van Ariel zal vertolken in de live-action remake van ‘The Little Mermaid’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

De live-action remake van ‘The Little Mermaid‘ (‘De Kleine Zeemeermin’) heeft eindelijk z’n Ariel gevonden! Disney onthulde gisteravond laat dat Halle Bailey – niet te verwarren met Halle Berry – de rol op zich zal nemen. De 19-jarige actrice en zangeres bevestigde dat nieuws op Twitter.


Halle Bailey werd zonet door Disney gecast als zeemeermin Ariel in de live-action remake van ‘The Little Mermaid‘ (1989). De opnames zouden begin volgend jaar van start gaan. De jonge actrice noemde haar nieuwste filmopdracht op Twitter ‘een droom die uitkomt’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De 19-jarige Bailey staat vooral bekend voor haar rol van Sky Forster in de Amerikaanse tv-reeks ‘Grown-ish‘ en als de helft van het muzikale duo Chloe x Halle, dat ze samen met haar twee jaar oudere zus Chloe vormt.

Halle (links) en Chloe Bailey op de première van het derde seizoen van ‘Stranger Things’ eind juni in Santa Monica (Californië).

Protegee van Beyoncé


De zusjes Bailey zijn protegees van niemand minder dan Beyoncé. De 37-jarige superster merkte de jonge talenten op nadat hun cover van haar hit ‘Pretty Hurts‘ in 2013 viraal ging op YouTube. Het duo mocht vorig jaar de openingsact verzorgen tijdens Jay-Z en Beyoncé’s On The Road II-tournee.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voor regisseur Rob Marshall, die ook ‘Mary Poppins Returns’, ‘Into the Woods’ en ‘Chicago’ op zijn naam heeft staan, was Halle een bijna voor de hand liggende keuze. ‘Na een lange zoektocht was het overduidelijk dat Halle die zeldzame combinatie van spirit, hart, jeugd, onschuld en inhoud bezit. Uiteraard beschikt ze ook over een glorieuze zangstem. Kortom, alle intrinsieke kwaliteiten die nodig zijn om deze iconische rol te spelen’, lichtte Marshall zijn keuze toe aan Entertainment Weekly.

Op Twitter regende het – vaak racistische – reacties op het nieuws dat een zwarte vrouw de rol van de blanke, roodharige Ariel zal vertolken. Maar hey, als Beyoncé fan van je is, who cares?

https://twitter.com/alexpradoUSA/status/1146539322772000768

https://twitter.com/LegitMoon/status/1146560232031752195

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Melissa McCarthy als Ursula (of toch maar Lizzo?)


Volgens geruchten krijgt Bailey het gezelschap van Jacob Tremblay (als schattige vis Botje), Awkwafina (als knotsgekke meeuw Jutter) en Melissa McCarthy (als zeeheks Ursula). Al liet zangeres, rapper en actrice Lizzo – bekend van de monsterhit ‘Truth Hurts’ – via Twitter weten ook wel interesse te hebben in die laatste rol.

De remake zal zowel songs uit de originele animatiefilm als nieuwe liedjes geschreven door Alan Menken en (theater)acteur Lin-Manuel Miranda (die zo’n fan is van ‘The Little Mermaid’ dat hij zijn zoon Sebastian doopte) bevatten. Miranda neemt samen met Rob Marshall, John DeLuca en Marc Platt ook de productie voor z’n rekening.

Nog meer filmnieuws: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '