Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Opgelet, spoiler alert!

ZIEN: Staf Coppens heeft de drie verraders gekozen in ‘De Verraders’

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Gisteravond konden we van de allereerste aflevering van ‘De Verraders’ smullen. Dat het meteen spannend was, was wel duidelijk. Niet alleen werden er bij de start al pactjes gesmeed, ook de drie verraders zijn ondertussen bekend!

Wie de allereerste aflevering van ‘De Verraders’ nog niet zag: opgelet, spoiler alert!

Tijdens de eerste ronde tafel van ‘De Verraders’ steeg de hartslag van de twintig bekende Vlamingen naar een hoogtepunt. Presentator en moderator van dienst Staf Coppens heeft dan ook de drie verraders van het gloednieuwe seizoen aangeduid. Iedereen moest de blinddoek opzetten terwijl Staf rondjes maakte langs de tafel en uiteindelijk met een tik op de schouder zijn keuze bekend maakte.

Machtige positie

De eerste ‘gelukkige’ was niemand minder dan ex-K3’tje Klaasje Meijer. ‘What the fuck, ik ben gewoon een verrader’, weerklonk het toen in haar hoofd. Klaasje vertelt hoe ze vanbinnen aan het shaken was toen Staf de hand op haar schouder legde. Niet veel later wordt ook interieurarchitect Bart Appeltans aangetikt. Voor hem was de verrassing immens. ‘Ineens die hand, heel snel en kort op mijn schouder’, reageerde hij in de aflevering. ‘Ik ben in mijn hoofd al bezig… de motor is in gang gezet. Een plan van aanpak, het is aan het broeden. Ik zie het zitten! Onderschat mij niet. Het is een spel en als het er hard aan toe zal moeten gaan, dan zal het hard zijn.’

Hoewel alle bekende Vlamingen het gevoel hadden dat Staf wel heel vaak bij hen in de buurt kwam, was het burgemeester Walter De Donder die zich als laatste bij de verraders mocht vervoegen. ‘Ik had een licht voorgevoel en dacht: zo meteen voel ik zijn hand. Dat was ook zo’, klonk het bij Walter.

‘Ik ga moeite moeten doen om niet door de mand te vallen, want we hebben een heel diverse en behoorlijk grote groep’, vertelt Walter verder. ‘Ik had gedacht dat het iets bij mij zou teweegbrengen als ik werd aangeduid als verrader. Dat het mij uit mijn lood zou slagen, mij zenuwachtig zou maken en ik van alle strategieën zou beginnen bedenken. Dat is niet zo. Ik blijf er tot mijn verbazing heel kalm en rustig bij. Je voelt een zekere macht vanaf het moment dat je die mantel aantrekt omdat je beslist wie wordt vermoord.’

Verrassende wending

Wanneer de nacht viel, kwamen de verraders dan ook voor het eerst samen in de torenkamer van het kasteel. Daar dachten ze een eerste moord te moeten plegen, maar het spel nam meteen een verrassende wending. ‘Ik heb nog nieuws voor jullie: vanavond wordt er niet gemoord.

Jullie krijgen een andere opdracht’, onthulde Staf. ‘Ik geef jullie dit lege blad en dat wordt een dodenlijst. Jullie moeten vier namen op deze lijst zetten en volgende nacht sowieso één van deze vier vermoorden.’ Onverwacht nieuws dat de tactiek meteen deed losbarsten. Welke vier bondgenoten prijken volgende week op de beruchte dodenlijst?

© VTM

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '