Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

'Ik hoop dat iemand mee ten aanval gaat, maar ik vrees ervoor. Want het is een bende kalveren die niks doet.'

PREVIEW: zetten de bondgenoten eindelijk de eerste verrader buitenspel in ‘De Verraders’?

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het is 4-0 voor de verraders in ‘De Verraders’, want ze konden al twee bondgenoten vermoorden en die laatsten verbanden helaas twee van hun eigen aan de ronde tafel. Tijd om een versnelling hoger te schakelen, en dat is exact wat zal gebeuren in de komende aflevering.

Tot nu toe zaten de bondgenoten op het compleet verkeerde spoor in ‘De Verraders’. Walter Damen, Jamie-Lee Six en Loïc Van Impe bleven uit hun vizier en werden als een van hen beschouwd. Maar daar komt stilletjes aan verandering in. Vooral Walter voelt de grond onder zijn voeten warm worden. Sieg en Astrid ruiken namelijk onraad, en laten dat net twee personen zijn die hun gedacht durven zeggen aan de ronde tafel.

Moedige soldaat

Het zorgt voor een stevige discussie onder de verraders, want Walter en Loïc willen Sieg of Astrid naar huis sturen. Maar Jamie-Lee volgt hun denkpiste niet. Benieuwd wie aan het kortste eind zal trekken. Eén ding is zeker: er wordt opnieuw een bondgenoot vermoord en niemand is die bewuste nacht veilig, want verrader Walter heeft het immuniteitsschild.

Hoog tijd voor de bondgenoten om die 5-0, naar een 5-1 om te buigen. De voortrekker is deze keer Dirk Draulans. Hij is er 99 % van overtuigd dat ze deze keer een verrader naar huis zullen spelen aan de ronde tafel. Hij heeft zijn betoog – van 10 minuten ! – al helemaal voorbereid, en hoopt zoveel mogelijk mensen achter zich te scharen. De aanval wordt alleszins ingezet. ‘Ik pleeg nu zelfmoord, maar elke moedige soldaat in de voorste linie sneuvelt in de oorlog’, klinkt het bij één van de deelnemers. ‘Ik hoop dat iemand mee ten aanval gaat, maar ik vrees ervoor. Want het is een bende kalveren die niks doet.’

Daarnaast moet er natuurlijk nog zilver – én misschien nog belangrijker een schild – gewonnen worden. Dit keer trekt de groep hiervoor op roadtrip door Nederland. Verdeeld over drie auto’s krijgen ze bij elk kruispunt een meerkeuzevraag. Als ze die juist beantwoorden, blijven ze op de juiste route. De bedoeling is om als eerste auto de positie van Staf te vinden.

Slagen de bondgenoten in hun opzet en halen ze eindelijk ook een slag thuis? Je ziet het nu maandag 28 februari om 20u35 in een nieuwe aflevering van ‘De Verraders’ op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '