Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

'Ik had alle touwtjes in handen, wie wil dat nu niet doen?', klinkt het zoals het een echte Mol betaamt.

ZIEN: ‘De Mol’-winnaar én de saboteur geven na razend spannende ontknoping een eerste reactie

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Opgelet: spoilers! Onze eerste reactie toen de saboteur in de ‘De Mol’ gisterenavond live ontmaskerd werd? Jawadde! We waren getuige van een stukje toptelevisie, en dat vooral dankzij Yens, winnaar Sven en uiteraard Mol Uma. Die laatste twee reageerden na de show op hun avontuur.

Er werd gisterenavond een nieuwe naam aan het lijstje van meesterlijk straffe mollen toegevoegd: die van Uma. De 26-jarige leerkracht uit Kortrijk nam Philippes rol in de vierde aflevering met glans over en hield ons gisterenavond tot de laatste minuut in spanning. Dat het Uma was die uiteindelijk uit de rookwolk zou stappen en als mol ontmaskerd zou worden, hadden we in de verste verste niet zien aankomen.

Wie dat wel zag aankomen was Sven, de winnaar van het het tiende en meest hectische seizoen ooit. Hij kan met de prijzenpot van 26.390 euro (letterlijk) aan zijn droom bouwen: een kinderboerderij openen met zijn vriendin. Na afloop van de razend spannende ontknoping vroeg Dennis Xhaët hem wat de eerste investering voor die kinderboerderij wordt: ‘Dat valt nog te bespreken, want ik heb niet zoveel te zeggen thuis’, grapte hij.

Twee rollen

Sven onthulde op het podium van Paleis 12 ook nog wanneer hij Uma in het vizier had: ‘Ik verdacht haar meteen toen er een nieuwe Mol gekozen werd’, vertelde hij. Maar het was pas nadat Manu het spel in de halve finale moest verlaten, dat hij zeker was van zijn stuk. ‘Ik had met Uma in het achterhoofd bijna alles ingezet op Manu‘, aldus de winnaar nog.

Ook Mol Uma reageerde na de ontknoping op hun, in Svens woorden, doldwaze avontuur. ‘Het was zot. Ik moest de voorbije maanden blijven liegen tegen mijn beste vrienden en familie. Ik heb mij heel de tijd voorgedaan als kandidaat, terwijl ik eigenlijk de Mol was. Sorry daarvoor’, excuseerde ze zich. ‘Ik heb het eigenlijk niet moeilijk gehad om het te verzwijgen. Het zat er echt ingestampt’, voegde ze er nog aan toe. En of ze het fijn vond om de judas van de groep te spelen? ‘Ik heb twee rollen mogen meemaken, wist zeker dat ik tot het einde mocht blijven en had alle touwtjes in handen, wie wil dat nu niet doen?

Volgende week kan je op Play4 nog naar één aflevering van ‘De Mol’ kijken waarin wordt terugblikt op het speciale tiende seizoen. 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '