Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zowel Gilles als Eline bleken aan het einde van hun mollenseizoen het minste geld verdiend te hebben voor de groep.

‘De Mol’: deze kandidaat is tot nu toe de slechtste verdiener…en dus de Mol?

De vorige twee seizoenen zat het ‘m in de cijfers. Mollenjagers die netjes bijhielden hoeveel geld elke kandidaat won voor de groep, zagen zowel in 2017 als in 2016 de uiteindelijke verrader helemaal onderaan het lijstje bengelen. Maar dit seizoen staat daar volgens onze berekeningen een kandidaat die je er helemaal niet zou verwachten.


Mollen Gilles en Eline haalden in hun seizoen allebei het allerminste geld binnen en slaagden dus in hun opzet de prijzenpot zo klein mogelijk te houden. Een bedenking die ons, nadat de laatste aflevering eindigde met een kleinere pot dan dat ze begon, naar onze rekenmachine deed grijpen. Wie kostte de groep na drie afleveringen het grootste bedrag en wie droeg het meeste bij tot de huidige pot van 11.700 euro? We deden een grondige analyse.

Aflevering 1


De groep neemt een goede start met € 6.750 in de pot. De fanatieke Joke brengt echter 0 euro op, al is dat niet helemaal haar fout: de € 2.500 die aan haar en Steve verloren gaat in de grafproef, is vooral de verantwoordelijkheid van de anderen.

Ook Bahador stelt teleur: hij verliest geld in de proef met de Mariachi-band en bij het rappellen, en slaagt er samen met de anderen niet in Steve en Joke op tijd uit hun graf te bevrijden voor € 2.500. De Gentenaar laat zo maar liefst € 4.500 voor de pot liggen, terwijl hij maar € 500 opbrengt.

De beste speler van de dag is Pieter, die door alle proeven (behalve de bevrijding van Steve en Joke) tot een goed einde te brengen € 2.500 toevoegt aan de buit van de eerste dagen.

* Joke en Steve geraken niet uit hun graf. De € 2.500 die zij waard zijn gaat verloren, maar dat is niet hun fout. Steve en Joke volbrachten alle stappen, maar moesten wachten tot de anderen hen vonden en bevrijdden, wat niet op tijd gebeurde. Het bedrag dat daar verloren gaat, staat dus aan de negatieve kant bij iedereen die de bevrijding van Steve en Joke kon tegenwerken of dat heeft gedaan: Lloyd, Bahador en Pieter waren vrij maar konden hen niet op tijd vinden, terwijl Katrien en Pascale veel kostbare tijd verspeelden door niet uit hun graf te geraken, waardoor de anderen vast zaten.

Aflevering 2


De sukkels van de tweede aflevering zijn de drie kandidaten in de truck: Jeffrey, Lloyd en Katrien. Die twee laatste krijgen een groot deel van het verloren prijzengeld van de jacht op Joke op hun conto, omdat ze de vreemde beslissing nemen het spel te stoppen voor er ook maar iets van geld binnen is.

Lloyd is dan ook de grote verliezer van de week. Bij het baseballen gaan er 20 ballen verloren, die samen € 2.000 waard zijn. Het is onmogelijk te zeggen hoeveel ballen elke speler slecht sloeg, dus krijgt iedereen op het veld dat volledige bedrag aan zijn of haar negatieve kant. Samen met het verloren geld van de jacht op Joke, komt Lloyd tot een verlies van € 4.400.

Katrien kon het meeste geld binnenhalen door goed naar de gids te luisteren die haar samen met Jeffrey door de stad leidde. De twee maakten zo hun eerdere fout toch een beetje goed.

* Op het moment dat Lloyd op Joke schiet, heeft zij al acht schijven gebrandmerkt. Door van die acht schijven pasvragen voor zichzelf te maken, neemt ze € 1600 – € 200 per schijf – af van de groep, want zij kunnen de schijven omzetten in geld als zij ze brandmerken. Er blijft nog € 2.400 mogelijk prijzengeld over, maar dat laten Lloyd en Katrien liggen door ervoor te kiezen Joke dood te schieten en het spel stop te zetten voor er geld verdiend is.

2 Er worden 40 ballen, ofwel vragen voor Steve en Channy, binnengebracht. Zij zetten de helft daarvan om in geld, waarmee ze op € 2.000 verdienen. Pieter loopt op het einde nog een homerun, die € 300 waard is. Dat geld wordt alleen aan hem toegewezen. Steve verliest € 2.000 door maar liefst 20 vragen uit het vijfde leerjaar fout te beantwoorden, terwijl de honkbalspelers € 2.000 verliezen door 20 ballen niet binnen te brengen.

Aflevering 3


Aflevering drie is die van het verlies, want de groep eindigt met minder geld in de pot dan aan het einde van de vorige aflevering. Het trieste gevolg van enkele kandidaten die voluit voor de overwinning gaan, en eventueel van een Mol die zijn of haar werk goed doet.

Feit is dat Pieter in de laatste aflevering een enorme slokop is. Maar liefst € 8.000 kost hij de groep. De opdracht met de sombrero’s leek onbegonnen werk, maar om op zes verkeersvragen maar eentje juist te antwoorden, moet je toch al je best doen. Daarnaast vinden we het niet in Pieters joviale karakter liggen om € 1.000 uit de groepspot te halen zodat hij mee zou mogen naar Mexico City, maar toch deed hij het. Laat Pieter, die in de vorige afleveringen niet opvallend veel geld liet liggen, plots zijn mollenkant zien?

Bahador en Lloyd verdienen in deze aflevering dan weer het meest, wat opvallend is voor twee kandidaten die voor velen verdacht zijn en wiens balansen er in de vorige afleveringen niet bijster goed uitzagen. Al is € 1.400 natuurlijk geen topbedrag en is het niet makkelijk om te mollen in de proeven die de jonge kerels in de derde aflevering deden.

* Steve, Joke en Pieter deden niet alleen het bedrag dat ze aan pasvragen besteedden verdwijnen uit de pot. Door hun beslissing om vragen te kopen, kon er geen € 3.000 extra aan de pot toegevoegd worden. Die zou er alleen bijkomen als de koffertjes volledig bleven. Dat verloren geld komt dus ook op hun rekening.

De conclusie


Sinds de eliminatie van Jeffrey hebben we geen flauw idee wie de Mol is. Maar als we een ding durfden afleiden uit de recentste aflevering, was het dat het zeker níet Joke is. En toch. Toch haalde de fanatieke West-Vlaamse tot nu toe het minste geld binnen en heeft ze de groep ook al een flinke duit gekost. Laat ons niet vergeten dat ze er in de derde aflevering voor koos € 500 uit de pot te nemen voor een pasvraag en zo de kans op € 3.000 extra zomaar in de vuilbak gooide.

Al heeft Joke niet altijd geluk. In de eerste proef kon ze niet alleen op zichzelf rekenen om uit de kist te geraken en € 2.500 te verdienen, maar moest ze wachten op haar medekandidaten. Bovendien werd ze in de muziekproef in de derde aflevering vergezeld door Steve, wat in dat geval geen zegen was. De cijfers liegen niet, maar we hebben het moeilijk om te geloven dat de blondine de Mol is. Al is het maar omdat we haar voortdurend Eline willen noemen omwille van haar gelijkenis met de vorige Mol. En dat zouden ze niet doen, twee jaar na elkaar een jonge, blonde West-Vlaamse kiezen. Toch?

De balans van priester Pieter is dan weer tegenstrijdig. Hij haalde het meeste geld binnen, maar liet in de derde aflevering heel wat steken vallen. Zijn gebrekkige kennis van het verkeersreglement – of zijn blind vertrouwen in de verkeerskennis van chauffeur Jeffrey – kostte de groep € 2.500. Zijn beslissing om twee (!) pasvragen te kopen, kan eveneens als verdacht beschouwd worden. Misschien liep hij die homerun bij het honkballen om minder verdacht te zijn? Het ging uiteindelijk maar om € 300. Valt het op dat we het eigenlijk helemaal niet weten?

Meer over ‘De Mol’:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '