Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Warner Bros. Television

We love you, Monica!

Courteney Cox speelt iconische kalkoenscène uit ‘Friends’ na voor Thanksgiving

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De Amerikanen vierden gisteren massaal Thanksgiving. Courteney Cox natuurlijk ook en zij gaf er dit jaar een ‘Friends’-tintje aan. Ze speelde namelijk de legendarische kalkoenscène uit de serie na. Hi-la-risch!


Thanksgiving is een groot familiefeest in Amerika, waar er traditioneel een grote opgevulde kalkoen wordt verorberd. Wij kennen het in België enkel van de talloze scènes uit films en series waar ze de feestdag uitgebreid vieren. Zo kwam het ook bijna ieder seizoen aan bod in ‘Friends’. Het meest legendarische thanksgivingmoment is wanneer Monica haar vriend Chandler wil opvrolijken door een rauwe kalkoen op haar hoofd te zetten, inclusief grappig hoedje en zonnebril, en een gek dansje te doen. Dit trucje lijkt te werken, want Chandler barst in lachen uit én zegt voor de allereerste keer dat hij van haar houdt!

‘Ik hoop dat het je gelukkig maakt’


Het grappige en superromantische moment staat in het geheugen van elke ‘Friends’-fan gegrift. En dat heeft Courteney Cox, die tien seizoenen lang Monica speelde, geweten. Elk jaar sturen namelijk enorm veel mensen haar een gifje op van dat moment. ‘Als ik nog één gif krijg waarop ik die kalkoen op mijn hoofd draag en dans als een dwaas, ga ik ontploffen’, zegt ze gespeeld kwaad in een filmpje op Instagram. ‘Aangezien ik het symbool van Thanksgiving ben, hier komt ie! Ik hoop dat het je gelukkig maakt.’

Wat volgt, is een momentje dat ons even dit hele klotejaar doet vergeten! Courteney speelt namelijk de legendarische kalkoensène na uit ‘The One With All The Thanksgivings’ uit het vijfde seizoen. Maar liefst tweeëntwintig jaar later zet ze opnieuw de rauwe vogel mét zonnebril op haar hoofd en doet ze het maffe dansje. We love you Monica!

Het filmpje werd ondertussen al meer dan tweeënhalf miljoen keer bekeken. ‘Friends’-collega Lisa Kudrow, Phoebe, reageerde net als ons dolenthousiast op de video: ‘You DID THAT!’. Op een reünie is het nog heel even wachten, maar dit maakt alleszins al veel goed. Wil je het originele moment nog even herbeleven, kijk dan zeker naar onderstaand fragment.

https://www.youtube.com/watch?v=doKRZM_Uvko

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '