Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PLAY4

Onder meer Viktor Verhulst en Bart De Wever geven het beste van zichzelf in deze loodzware zevenkamp.

Dit zijn de 8 moedige BV’s die deelnemen aan het tweede seizoen van ‘De Container Cup’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het tweede seizoen van ‘De Container Cup’ gaat op zondag 4 april van start. Pedro Elias en Wesley Sonck nemen opnieuw plaats in de commentatorstoel om de prestaties van de topatleten en enkele moedige BV’s te beoordelen. Play4 maakt de 38 deelnemers bekend die het beste van zichzelf geven in de unieke zevenkamp.


Of je nu een grote sportfan bent of helemaal niet, iedereen genoot met volle teugen van het eerste seizoen van ‘De Container Cup’ tijdens de eerste coronagolf vorig jaar. We zijn dan ook ontzettend blij dat het tweede seizoen binnenkort van start gaat. Vaste waarden in de nieuwe afleveringen zijn natuurlijk de commentatoren Pedro Elias en Wesley Sonck. De twee werkten zich al snel op tot Vlaanderens favoriete duo van presentatoren. Ook het concept van het programma blijft krak hetzelfde: topatleten en enkele bekende Vlamingen gaan tot het uiterste in een uniek zevenkamp die plaatsvindt in een grote, ijzeren container.

Mooie mix


Play4 maakte bekend welke moedige deelnemers dit tweede seizoen de beruchte – en toch ook wel gevreesde – container zullen betreden. Het gaat om dertig topsporters en acht BV’s. Wat onmiddellijk opvalt, is dat er dit keer atleten uit heel wat verschillende sporttakken meedoen. Vorig jaar waren er veel wielrenners en voetballers die bloed, zweet en tranen verloren bij de monkey bars, golfen of roeien. Nu zien we de crème de la crème uit onder meer het breaking (competitieve vorm van breakdance), paardrijden, snooker, rally, squash en korfbal aan het werk.

© PLAY4

Daardoor is het een mooie mix van topatleten die waarschijnlijk heel bekend zijn bij het grote publiek zoals Delfine Persoon (boksen), Stoffel Vandoorne (Formule E) en Luca Brecel (snooker). En topatleten wiens naam misschien niet onmiddellijk een belletje zal doen rinkelen: Tim Declercq (wielrennen), Lize Broekx (kajak), Louis Croenen (zwemmen), Loena Hendrickx (kunstschaatsen), Lianne Tan (badminton), Jean-Marc Mwema (basketbal), Lotte Kopecky (wielrennen), Ewoud Vromant (wielrennen), Maxime ‘Madmax’ Blieck (breaking), Luka Van Den Keybus (turnen), Thierry Neuville (rally), Jorre Verstraeten (judo), Pauline Couckuyt (atletiek), Isaac Kimeli (atletiek), Gillian Benoy (rugby), Ceylin Alvarado (veldrijden), Marten Van Riel (triatlon), Jos Verlooy (paardrijden), Ryad Merhy (boksen), Nele Gilis (squash), Alexander Hendrickx (hockey), Thomas Pieters (golf), Ward Lemmelijn (roeien), Jasper Philipsen (wielrennen), Julie Allemand (basketbal), Jarni Amorgaste (korfbal) en Hendrik Tuerlinckx (volleybal).

Verhulst vs. Planckaert


De BV’s die de eer moeten hoog houden dit tweede seizoen zijn ook niet van de minste. Elke donderdag komen er twee van hen tegen elkaar uit in een sportief duel. Zo kijken wij vooral uit naar 8 april, want dan staan de kroonprinsen van twee realityfamilies tegenover elkaar: Viktor Verhulst en Francesco Planckaert. De weken erna is het de beurt aan twee politieke zwaargewichten Bart De Wever en Georges-Louis Bouchez, twee Voices van Vlaanderen Helmut Lotti en Natalia en twee Olympische Kampioenen Tia Hellebaut en Kim Gevaert.

De allereerste aflevering ‘De Container Cup Special’ kan je op zondag 4 april om 21u15 bekijken, vlak na de tweede spannende aflevering van ‘De Mol’. En een specialleke wordt het, want Special Olympics-atleten Quinten Bruyninckx (gymnastiek) en Gilles Dupont (basketbal) bijten de spits af. De overige afleveringen kan je vanaf maandag 5 april elke weekavond, van maandag tot en met donderdag, om 19u50 bekijken op Play4.

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door Play4 (@play4_be)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wie niet genoeg krijgt van ‘De Container Cup’ kan na elke aflevering om 20u40 op de nieuwe Telenet-zender Play Sports Open de prestaties van een nieuwe generatie atleten volgen in ‘De Container Cup: Beloften’. Hun prestaties worden becommentarieerd door commentator en sportliefhebber Carl Dircksens. Onder meer Liam Everts (motorcross), Evy Poppe (snowboard) en Errando Nachtergaele (kajak) gaan hier voor de winst.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '