https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

Ook voor deze documentaire gaf ze geen toestemming.

TRAILER: Netflix werpt met ‘Britney vs Spears’ een nieuw licht op Britneys fight for freedom

Jolien Meremans

‘Ik heb wekenlang gehuild’, vertelde Britney Spears (39) nadat The New York Times eerder dit jaar de documentaire ‘Framing Britney Spears’ de wereld instuurde. En hoewel ze ook nu geen toestemming gaf, komt ook Netflix met een documentaire over de popzangeres. In een eerste trailer onthult de streamingdienst waarover de film precies zal gaan.


‘Ik heb de documentaire niet bekeken, maar wat ik er wel van zag, heeft me achtergelaten met een schaamtegevoel‘, vertelde Britney Spears kort nadat ‘Framing Britney Spears’ gereleased werd. ‘Ik heb twee weken lang gehuild en doe dat soms nog steeds.’ De spraakmakende documentaire vertelt het verhaal van Britneys carrière en nagelt (vooral) Jamie Spears aan de schandpaal. Hij en zijn team zouden Britney jarenlang oneerlijk en soms zelfs onmenselijk behandeld hebben. Na een lang proces dat de wereld op z’n kop zette, liet Jamie weten dat hij dan tóch bereid is om zijn rol als bewindvoerder volledig op te geven, maar of Britney binnenkort echt free zal zijn valt nog af te wachten. Mogelijk zal de rechter nog een curator aanstellen die beslissingen neemt over bepaalde zaken, zoals haar financiën.

Zonder traumatische beelden


En nét nu de storm iets of wat gaan liggen is, komt Netflix met een documentaire die hoogstwaarschijnlijk weer veel stof zal doen opwaaien. Samen met de woorden ‘No more secrets. No more silence.’ loste de streamingdienst vandaag de eerste trailer. Daarin komen we te weten dat de docu een nieuw licht zal werpen op Britneys leven, en dat ‘zónder gebruik te maken van de traumatische beelden die haar eerder hebben bepaald’. Vooral haar geestelijke gezondheid en het conservatorship van papa Jamie zullen in de film – aan de hand van een vertrouwelijk document, sms’jes, voicemails en interviews – uitvoerig besproken worden. ‘We maken duidelijk wat Britney zelf al heeft bevestigd: het volledige verhaal moet nog verteld worden’, aldus Erin Lee Carr, de regisseur van ‘Britney vs Spears’ in L.A. Times.

‘Ik wil mijn leven gewoon terug’, begint de trailer. En hoewel die woorden van Britney komen, staat de zangeres niet achter de documentaire. ‘Dit is weer een ongeautoriseerde documentaire waar ze niet aan heeft meegewerkt en geen goedkeuring voor heeft gegeven’, aldus een bron in de krant. Wel zouden de makers Britney, tevergeefs, hebben proberen contacteren.

‘Britney Vs Spears’ staat vanaf dinsdag 28 september op Netflix, een dag voor de volgende hoorzitting in de juridische strijd die ze voert om haar leven weer in eigen handen te kunnen nemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content