Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Tomas, William, Elien, Garry en Kim stellen zich kort voor, maar je krijgt hun gezicht nog niet te zien.

Dit zijn de boeren en boerin uit het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt Vrouw’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Tegenwoordig doen we alles blind. Zo stappen koppels blind in het huwelijksbootje en kopen ze blind het huis van hun dromen. Ook ‘Boer zkt Vrouw’ krijgt komend seizoen een blind kantje, want de boeren en boerin stellen zich voor, maar ze worden niet herkenbaar in beeld gebracht.


Boer zkt Vrouwmeets ‘Blind Date’: dat is zowat de insteek van het nieuwe seizoen. Dina ‘Ingeborg’ Tersago laat ons kennismaken met de nieuwe kandidaten, maar we krijgen hun gezicht niet te zien. Potentiële matches moeten op basis van wat kandidaten en hun dichte omgeving vertellen de keuze maken of ze zich willen inschrijven. ‘Af en toe een silhouet, meer zal er van de boeren niet te zien zijn in de openingsaflevering’, vertelde Dina eerder in Dag Allemaal.

Openhartige gesprekken


De oproepaflevering zie je komende maandag, 31 mei, om 20u40 op VTM. De vijf deelnemers zullen zich dan uitgebreid voorstellen. Je komt heel veel te weten, maar niet de kleur van hun ogen of het feit of ze een oogverblindende glimlach hebben. Dina voert gesprekken met de boeren en boerin, hun familieleden en vrienden, en schetst zo een beeld van wie ze zijn. We krijgen ook beelden te zien van het reilen en zeilen op de boerderijen.

Vijftig singles kregen in primeur de eerste beelden van de boeren en boerin te zien. Hun reactie wordt getoond in de eerste aflevering. ‘Waar het om draait, is niet alleen de looks. Het gaat over een levensstijl, een stiel, een passie. Je moet er voor 100% achter staan en dat geldt ook voor de toekomstige partner‘, vertelt Dina. ‘Ik heb mijn uiterste best gedaan om het beeld van de boeren zo accuraat mogelijk te brengen. Familie en vrienden werden geïnterviewd en ik ben ook eens gaan neuzen in hun huis, zelfs tot in de slaapkamer.’

Maak kennis met de kandidaten


Benieuwd wie dit seizoen zijn of haar hart op tafel legt en hoopt de ware te ontmoeten? Wij stellen ze al kort even voor. Wat onmiddellijk opvalt, is dat de kandidaten vrij jong zijn.

Kim bijt de spits af. Deze aardappelboer is 29 jaar en heeft zuiderse looks. Zijn mama en zus omschrijven hem als groot en donker. Iets wat Dina alleen maar kan bevestigen wanneer ze een paar schoenen met maatje 44,5 vindt. Kim is al drie jaar vrijgezel en valt op dames die hard to get spelen. ‘Ik was mijn geloof in de liefde kwijt, maar ik denk dat ik er nu wel opnieuw klaar voor ben’, vertelt Kim. ‘Het is toch leuker met twee. Jullie zijn mijn laatste kans, daarna is mijn geloof helemaal voorbij.’

Tomas is een groenteboer van 25 jaar en hij houdt van Vlaamse schlagers. Volgens zijn zussen is het een echte babbelaar en sfeermaker. Maar er schuilt een klein hartje achter die grote mond. Hij zou volgens hen lijken op Tom Cruise. Tomas is al een paar jaar alleen en moet echt verliefd zijn op iemand alvorens hij er verder mee gaat.

Garry is een goedgezinde geitenboer van 45 jaar. Hij was maar liefst dertig jaar samen met zijn vrouw en hij heeft een dochter Willeke. Zij schreef haar papa in voor dit avontuur. ‘Ik wil samen met een vrouw genieten van wat ik heb opgebouwd’, aldus Garry. Volgens de buren houdt hij van Aperol Spritz en is Dina Tersago volledig zijn type. Die laatste heeft tijdens het rondneuzen in zijn huis, dat vol staat met foto’s, plantjes en hartjes, de indruk dat hij een warme man is.

Elien is een heel sociale en pittige dame van 25 jaar. Ze runt samen met haar papa een melkveebedrijf. ‘Er moet een match zijn en dan maakt het mij niet eens uit of hij een scheve neus of een krom oor heeft‘, aldus Elien. ‘Als ik verliefd ben, kan ik daar echt doorheen kijken. Maar verliefd worden, dat is een groter probleem.’ Naast het werk op de boerderij, houdt Elien van zichzelf op te tutten om op stap te gaan met haar vrienden. ‘Ze moet zeker niet betutteld worden, ze is een zeer zelfstandige vrouw’, vertelt haar papa.

William is een 24-jarige cowboy die samen met zijn papa een ranch heeft met paarden en stieren. ‘Ik leid een zeer avontuurlijk leven. Ik denk dat ik iemand nodig heb die ook niet bang is van avontuur’, aldus William. ‘Ik heb niet per se een type. Het belangrijkste is iemand die heel open-minded is en openstaat om veel nieuwe dingen te leren en te ontdekken.’ Rodeo is zijn passie en hij klust af en toe bij als model.

Inschrijven maar!


Wie geïnteresseerd is in een van de kandidaten hoeft deze keer geen originele brief of kaartje op te sturen. Het enige wat je met doen, is je aanmelden op de website van VTM. Dat kan vanaf maandagavond. Iedereen die zich inschreef wordt uitgenodigd voor een ontmoeting met hun favoriete boer of boerin en beslist daarna of ze verder willen gaan. Wanneer het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt’ Vrouw te zien zal zijn bij VTM wordt later bekendgemaakt.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '