Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

'Waar ik me altijd tegen verzet heb: het toxisch beeld dat er een mannetje en een vrouwtje is.'

Ex-deelnemer Christophe roept productie ‘Blind Getrouwd’ op het matje

Annelies Hart

Enkele weken geleden ging een nieuw seizoen van ‘Blind Getrouwd’ van start. Ondertussen hebben we al uitgebreid kennis kunnen maken met de nieuwe koppels en vooral op Twitter geeft iedereen zijn/haar mening over de pasgehuwden. Een daarvan was Christophe, die zelf meedeed aan het programma enkele jaren geleden. Hij hekelt het feit dat de makers in het homokoppel een ‘vrouwtje en een mannetje’ gekozen hebben.

Sinds een paar weken kunnen we weer elke maandag smullen van ‘Blind Getrouwd’. Ondertussen zijn de pasgehuwde koppels op luxueuze huwelijksreis, dus kregen we de kans om hen al uitgebreid als duo te kunnen observeren. Twitterend Vlaanderen maakt dus graag een pronostiek op van wie dit seizoen met een ring rond te vinger zal eindigen, maar ook andere details ontgaan de kijkers niet.

Christophe Ramont, die enkele jaren geleden zelf deelnam en blind trouwde met Nick, heeft zijn twijfels bij de manier waar Dziubi en Brecht worden afgebeeld in de reeks. In een tweet uit hij zijn ongenoegen over het verouderde rollenpatroon waar het koppel volgens hem in geduwd wordt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op een interview op HLN.be sprak Dziubi zich zelf al uit over de situatie. Hij verklaart dat de productie nooit bedoeld heeft om het zo te laten overkomen en de mannen willekeurig heeft ingedeeld bij de bruiden en bruidegommen. ‘Bij de ceremonie stond ik bijvoorbeeld vooraan, wat traditioneel de “mannenrol” is’, vertelt Dziubi. ‘En dat Brecht me over de drempel droeg, was niets meer dan een heel spontaan en natuurlijk moment. Wij hebben daar zelf niet bij stilgestaan en ik stoor me er niet aan. Ik snap dat het bij de kijker wringt, maar het was allemaal zonder voorbedachten rade.’

Traantje wegpinken

Gelukkig heeft Christophe op andere vlakken dan weer veel lof over de productie én het koppel in kwestie. In vorige aflevering zagen we namelijk een emotioneel moment tussen Dziubi en Brecht, waarin ze beiden het verhaal deden van hun coming out. Er werd hier en daar een traantje weggepinkt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zin om te zien hoe Dziubi, Brecht en de andere koppels hun avontuur verderzetten als koppel? Kijk ‘Blind Getrouwd’ elke maandag om 20u35 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '