Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De voorlaatste aflevering van ‘Blind Getrouwd’ is er eentje vol emotie en mooie momenten.

‘Blind Getrouwd’: ‘Er is niet één moment dat voor mij het belangrijkste was, maar het zijn alle kleine momenten die een mooi geheel vormen.’

In de aflevering van vorige week was het grote moment al aangebroken voor Mike en Marjolein en vanavond is het zover voor de andere koppels. Vorig jaar bleven er twee van de vier koppels (Sally en Mathias niet meegerekend) samen. Wij zijn alvast benieuwd naar de eindbalans van dit jaar.


De vier resterende koppels sluiten het einde van het experiment op dezelfde manier af. Op de laatste avond van hun vijf weken samen trekken ze de deur van hun nieuwe woning achter zich dicht en keren ze elk terug naar hun eigen appartement. Hier kunnen ze zich dan in alle rust voorbereiden op het beslissingsmoment.

Emotie wint het van de rationaliteit


Toon en Frie zijn eerst aan de beurt en keren terug naar de plaats waar het allemaal begon: het stadhuis van Boom. Wanneer Frie binnenwandelt, staat Toon haar al op te wachten en zijn blik verklapt – als je het ons vraagt – meteen zijn beslissing. Het mogen misschien twee rationele mensen zijn, maar na vijf weken samen is de verliefdheid tussen het koppel duidelijk te merken.

Frie: ‘We hadden initieel een heel goede klik en daar zijn we op blijven verder bouwen. Ik vind dat we dus wel een heel mooie evolutie hebben gemaakt.’

Wij hebben de afgelopen weken genoten van de droge humor van Toon, maar zien hoe hij zijn gevoelens uit tegenover Frie maakt bij ons wel iets los. Stiekem zijn we een tikkeltje jaloers, maar wij hopen alvast dat hun toekomst gevuld is met kaasplanken, kratjes Cola Light en héél veel mooie momenten samen.

Rood brengt dan toch geluk


Na Toon en Frie is het de beurt aan Esther en Tim. Wanneer ze elkaar zien, geven de twee elkaar meteen een kus op de mond. Is het nog te vroeg om te concluderen dat al zeker twee van de vijf koppels getrouwd blijven? Wij vinden alvast van niet.

Esther: ‘De voorbije vijf weken zijn echt snel gegaan en ik kijk er enorm positief op terug. Er is ook niet één moment dat voor mij het belangrijkste was, maar het zijn net alle kleine momenten samen die een mooi geheel vormen.’

Esther en Tim legden een redelijk vlekkeloos parcours af en het was de voorbije afleveringen al duidelijk dat de twee zich goed voelden bij elkaar. Iets waar zij net zo over denken, want ze zeggen volmondig ja op hun toekomst samen. Tim liet tijdens het experiment al een nieuw naamplaatje voor zijn woning maken met Esther haar naam op en dat zal hij nu goed kunnen gebruiken, want tijdens het beslissingsmoment geeft hij haar meteen ook een sleutel van zijn woning.

Hard work pays off


Bij wie het niet altijd even vlot ging, was bij Aljosja en Lieve. Tijdens het experiment hadden ze elk hun twijfels, maar wat voor de experten en de kijkers thuis al langer duidelijk was, hebben ze nu ook zelf ingezien. Zo belooft Aljosja aan Lieve dat ze haar koude voeten aan hem mag verwarmen, dat hij zijn jas altijd aan de kapstok zal hangen én dat hij haar niet meer zal verbeteren in de keuken (al moet ze dat laatste misschien wel met een korreltje zout nemen).

Lieve: ‘Ik heb Aljosja heel graag en er zijn zeker gevoelens. Alleen kan ik nog niet zeggen of dat gevoel ook sterk genoeg is zodat we de rest van ons leven kunnen samenblijven.’

Na vijf weken wist Aljosja toch voor een stuk het hart van Lieve te veroveren. De twijfels zijn voor een groot stuk weggenomen, want ook zij wil verder werken aan hun toekomst samen. Ze zijn er zich beiden van bewust dat ze er hard voor zullen moeten werken en dat ze nog niet voor de volle 100 % op dezelfde lijn zitten, maar zoals John Hiatt het zou zeggen (en zo mooi op de achtergrond klinkt): ‘Have a little faith in me…’.

Het heeft niet mogen zijn


Het laatste koppel dat aan de beurt is, zijn Wendy en Damiano. Ook zij kenden de afgelopen weken ups and downs en het blijft afwachten wat de twee zullen beslissen. Zowel Damiano als Wendy hebben tijdens het relatie-experiment gevochten voor hun huwelijk, maar er is toch iets dat ontbreekt bij Damiano.

Wendy: ‘We zijn er echt keihard voor gegaan, maar nu draait het echt om het feit of we een toekomst zien samen. En niet enkel als vrienden, maar als huwelijkspaar.’

Tijdens hun beslissingsmoment laaien de emoties hoog op, maar de twee verwijten elkaar niets. Wendy heeft het duidelijk wel moeilijk, want haar gevoelens voor Damiano zijn de laatste weken alleen maar sterker geworden. Wel respecteert ze zijn beslissing en is ze ervan overtuigd dat ze nog steeds een hechte vriendschap kunnen onderhouden. Een happily after kent hun verhaal misschien niet, maar de mooie momenten die ze samen beleefd hebben, neemt niemand hen nog af.

Meer over ‘Blind Getrouwd’ vind je hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '