Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Het lijkt alsof het tij gekeerd is in het ‘Big Brother’-huis.

Méga comeback: deze ‘Big Brother’-bewoners zijn genomineerd in week 9

Wat een week. Dat kan je wel zeggen. Vorige week werd er niet alleen afscheid genomen van twee bewoners, ook mochten de kandidaten één ex-bewoner terug verwelkomen, waardoor ze weer met acht waren. Al zijn er drie kandidaten die zich nu opnieuw in de gevarenzone bevinden.

Aangezien Chiara zelf besloot te vertrekken uit het ‘Big Brother’-avontuur, besliste ‘Big Brother’ dat er één ex-bewoner mocht terugkomen. Wie dat net werd, koos het publiek thuis door te stemmen voor hun favoriete bewoner. De kandidaat die uiteindelijk mocht terugkeren was de Nederlandse Danny, die in week vier niet voldoende stemmen haalde om te blijven.

Power of nomination

Deze week stond ‘Big Brother’ volop in het thema van macht, het was dan ook fight for your power-week. En dat namen sommige bewoners wel héél erg serieus. Na de méga comeback van Danny in het huis, bleef de Nederlander dan ook niet bij de pakken zitten. Hij speelde zichzelf in de Gameroom onmiddellijk naar de finale, om zo kans te maken op de power of nomination-pin.

Al gaf de andere finalist, Bart, zich niet snel gewonnen. De twee mannen speelden een ingewikkeld spel waarin ze om ter eerst door een doolhof moesten zien te geraken. Na amper vier dagen terug in het huis te vertoeven, won Danny meteen de power of nomination. En dat bezorgde vooral de kandidaten in de blauwe kamer een hoop stress.

De afgelopen weken leek het huis namelijk verdeeld: aan de ene kant de bewoners uit de rode kamer en aan de andere de deelnemers die slapen in de blauwe kamer. Het werd ook bijna vanzelfsprekend wanneer er iemand de power of nomination won, dat diens kamergenoten die week veilig waren.

Speculaties en frustraties

Er werd dan ook een heleboel gespeculeerd over wie Danny net zou nomineren. Jolien was de eerste die haar bezorgdheden uitsprak, want zij kent Danny naar eigen zeggen het minst goed. Maar ook Michelangelo voelde een nominatiebui hangen. ‘Ik ben er zeker van dat Danny mij pakt’, hoorden we hem eerder deze week al zeggen tijdens de livestream.

Michelangelo is het, op zijn zachtst uitgedrukt, niet eens met de terugkeer van Danny in het spel en dat steekt hij dan ook niet onder stoelen of banken. Tijdens zijn spel in de Secretroom moest de Limburger een kruiswoordpuzzel oplossen, met vragen over de bewoners. Eén van die vragen ging dan ook over Danny. Toen Michelangelo er niet in slaagde om de puzzel op tijd op te lossen, werd hij dan ook érg kwaad. ‘Die vraag had er niet moeten tussenzitten Big Brother, die bewoner hoort hier niet thuis, het is niet eerlijk!’ riep Michelangelo gefrustreerd.

Na het spel zagen we hoe Michelangelo, Jason en Bart in de blauwe kamer de opties bespraken. ‘De kans is groot dat wij er alledrie opstaan’, zegt Jason. ‘Ze willen onze kamer eruit.’

Nominaties

En die vermoedens bleken te kloppen als een bus. Zonet maakte Big Brother bekend dat Bart, Jason en Michelangelo de genomineerden zijn voor deze week. Danny’s keuze leek niemand te verbazen en dat was ook te merken aan reacties van de medebewoners. De afgelopen weken waren het vooral bewoners uit de rode kamer die moesten vrezen voor hun plekje. Nu lijkt het tij dus gekeerd te zijn in het ‘Big Brother’-huis.

De drie genomineerde mannen reageerden heel kalm en maakten er geen woorden meer aan vuil. Al voegde Michelangelo er wel nog aan toe: ‘Als ik naar huis moet omdat iemand die er eigenlijk in week vier al uit moest liggen mij genomineerd heeft, dan ga ik echt flippen!’

Verklaring

Danny wou toch graag zijn nominatiekeuze nog even duidelijk maken. ‘Ik heb op dit moment vooral gekozen voor de mensen waar ik mee klik en die op mijn niveau zitten,’ vertelt de Nederlander. Dat Michelangelo hem enkele weken eerder ook zelf had genomineerd, was duidelijk blijven hangen. ‘Michelangelo gaf me een hand en zei dat ik safe was. En dan zet hij mij toch op het bord, ja zo’n dingen onthou je wel.’

Zelf claimt Danny dat hij niet gekeken heeft naar wie in welke kamer slaapt. ‘Ik heb met jou ook een goede band,’ zegt Danny tegen Jason, ‘maar uiteindelijk moet je toch kiezen.’

Je kan nu stemmen voor je favoriete bewoner via deze link.

‘Big Brother’ kan je elke werkdag om 22u zien op Play4 en om 20u30 op Goplay.be. Elke zaterdag is er om 20u een liveshow ‘Big Brother: Live’. Wil je geen moment missen, dan kan je op Play247 en Goplay.be via de livestream 24/7 zien wat de bewoners uitspoken.

Lees ook:

big brother tweets taart
afvaller big brother week 8
boer zoekt vrouw kandidaten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '