Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

'The Wonderful Story of Henry Sugar' wordt verfilmd door een geprezen regisseur.

Benedict Cumberbatch krijgt hoofdrol in verfilming van Roald Dahls kortverhaal

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Benedict Cumberbatch (45) – die al meerdere iconische personages mocht vertolken zoals Sherlock Holmes en Doctor Strange – kruipt dit keer in de huid van Henry Sugar, het hoofdpersonage in Roald Dahls ‘The Wonderful Story of Henry Sugar’. Het verhaal wordt door de ‘The Grand Budapest Hotel’regisseur Wes Anderson voor Netflix verfilmd.

De Britse acteur Benedict Cumberbatch had het de laatste tijd ontzettend druk met zijn rollen in ‘The Power Of the Dog’, ‘Spider-Man: No Way Home’ en ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’. Toch heeft hij nog een gaatje in zijn agenda gevonden.

Volgens Daily Mail-columnist Baz Bamigboye speelt hij namelijk de hoofdrol in Wes Andersons verfilming van ‘The Wonderful Story of Henry Sugar’ voor Netflix. Dat is een van de kortverhalen die Roald Dahl in 1977 schreef.

Klassiekers

Netflix kondigde al in september aan dat het de verfilming van enkele van Roald Dahls klassiekers, zoals ‘Matilda: De Musical’ en ‘Sjakie en de chocoladefabriek’, op zich zou nemen. Maar met de gerenommeerde Benedict Cumberbatch aan hun zijde, kunnen we ons nu ook verwachten aan een tijdloze verfilming van ‘The Wonderful Story of Henry Sugar’.

Roald Dahl, die in 1990 overleed, bracht in de zeven kortverhalen een mix van fictie en feit samen, waarbij de twee laatste verhalen autobiografisch zijn. De reeks kortverhalen werd echter vernoemd naar het vijfde verhaal dat effectief over Henry Sugar gaat en hoe hij op wonderbaarlijke wijze een succesvol leven begint te leiden.

Regie

Het is niet de eerste keer dat Wes Anderson een film van Roald Dahl regisseert. Zo ging hij in 2009 creatief aan de slag met ‘The Fantastic Mr. Fox’ die hij met stop-motion tot leven bracht. Of hij ook van Henry Sugar een geanimeerd personage zal maken, is nog onduidelijk. Maar wij zijn alvast ontzettend benieuwd naar het unieke resultaat!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '