Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Hoe overval je een chique postkoets met de hulp van peperdure stuntmannen? In deze preview zien we hoe de opnames er écht aan toe gingen.

Fan van ‘De Bende van Jan de Lichte’? VTM biedt met 3-delige reeks een kijkje achter de schermen

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

De Vlaamse serie ‘De Bende van Jan de Lichte’ met topacteurs als Matteo Simoni, Tom Van Dyck en Ruth Beeckmans, is al een tijdje elke zondagavond in onze woonkamer te zien op VTM. Maar voor wie snakt naar meer is er goed nieuws! VTM geeft ons in een 3-delige reeks een exclusieve behind the scenes met komische kostuums en pronkende pruiken!

In de tv-serie maken we een sprong in de tijd en belanden we in het 18e eeuwse bezette Vlaanderen, waarbij bendeleider Jan de Lichte (Matteo Simoni) er alles aan zal doen om de vijandelijke Fransen en Oostenrijkers weg te drijven. We kunnen al sinds 17 oktober elke zondag op VTM snoepen van het knap staaltje productiewerk, maar VTM GO trakteert ons nu op nieuw, exclusief beeldmateriaal.

Dure stuntmannen

In de eerste aflevering van ‘Behind the scenes’, mogen we mee naar de opnames waarbij een postkoets door Jan de Lichte overvallen wordt. ‘We hadden maar één dag om die scène te draaien‘, zegt hoofdrolspeler Matteo Simoni. ‘En die was heel belangrijk, ook in het boek, want het is de eerste keer dat Jan de Lichte zijn stem laat horen.’ Volgens Stef Aerts, die de rechterhand van de bendeleider speelt, ging het er die dag vrij indrukwekkend aan toe: ‘Tussen ons door liepen er stuntmannen, paardenmenners en figuranten, en dat met ontploffingen erbij. Het was een spectaculaire dag.’

We wisten niet dat er na x aantal vallen bijbetaald moest worden. Die stunts hebben we moeten doseren.

Maarten Moerkerke

Regisseur

Regisseur Maarten Moerkerke maakt er alvast geen geheim van dat het maken van de serie heel wat kostelijke zorgen met zich meebracht. ‘Die stuntmannen deden dat fantastisch, maar wat we niet wisten is dat er na x aantal vallen bijbetaald moest worden, per stunt... Dat hebben we dan toch wat moeten doseren.’

Warm voor meer? Kijk hier alvast naar de eerste beelden van behind the scenes! De driedelige reeks is nu te bekijken via VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '