Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play

Het vrouwelijk nationaal elftal krijgt zo eindelijk meer visibiliteit.

Play zendt voortaan alle wedstrijden van Belgian Red Flames in aanloop naar WK 2023 uit

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Voor koning voetbal was en is er altijd een plaatsje op tv. Nu krijgt koningin voetbal ook haar verdiende plek in het uitzendschema. Play zal namelijk alle oefen- en kwalificatiewedstrijden van de Belgian Red Flames voor het Wereldkampioenschap in 2023 uitzenden.


Als trotse Belg, en liefhebber van voetbal of de nodige ambiance natuurlijk, willen we elke wedstrijd van de Rode Duivels volgen op tv. Naast ons nationaal mannenelftal hebben we natuurlijk ook een succesvol vrouwelijk voetbalteam: de Belgian Red Flames. Ondanks het feit dat deze vrouwen even mooie dribbels maken en prachtige goals scoren, staan ze minder in de belangstelling dan hun mannelijke collega’s.

Grootst mogelijke spotlight


Play wil daar nu komaf mee maken. Het zal de komende twee jaar alle vriendschappelijke en kwalificatiewedstrijden van de Belgian Red Flames voor het Wereldkampioenschap in 2023 op een van zijn zenders uitzenden. ‘De Red Flames hebben zich jaar en dag ingezet om te geraken waar ze nu staan, bij hun topclubs én bij het nationale elftal’, aldus Olivier Goris, Lead Sports bij Play. ‘Samen hebben ze geknokt om ook opnieuw internationaal te schitteren. Samen staan ze sterker dan ooit en samen met de supporters thuis kunnen ze zichzelf ongetwijfeld nog meer overtreffen. Tous ensemble. Hun prestaties verdienen de grootst mogelijke spotlight en daar willen we vanuit Play maar wat graag ons steentje aan bijdragen.’

Katrien Jans, manager Vrouwenvoetbal KBVB, is in de wolken met deze beslissing van Play. ‘Vrouwenvoetbal is een sport in volle groei, met speelsters van de bovenste plank. En om de sport nog meer tot bij het grote publiek te krijgen, heb je meer visibiliteit nodig. We zijn dan ook enorm blij dat we samen met de Play-familie voor de nodige boost kunnen zorgen om die visibiliteit te genereren. Zo kunnen we het vrouwenvoetbal samen naar een nieuw niveau tillen.’

Polen en Albanië


Het WK vrouwenvoetbal gaat in 2023 door in Australië en Nieuw-Zeeland. Net zoals onze Rode Duivels voor het WK in 2022 in Qatar, starten de kwalificatiewedstrijden al voor de Red Flames. Hun eerste match is komende vrijdag 17 september tegen Polen. Deze wedstrijd zal je live kunnen volgen op Play4 om 18u40. De commentaar tijdens die 90 minuten is van Philippe Crols en Red Flame Ella Van Kerkhoven. Bart Raes staat in voor de voor- en nabeschouwing in de studio samen met analiste en Red Flame Tine Schryvers. De tweede kwalificatiematch van de Red Flames, een thuismatch tegen Albanië, kan je op dinsdag 21 september om 20u10 bekijken op Play4.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '