Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Warner Bros.

Hoewel er online ook een hoop critici zijn, blijft de film het ene na het andere record verbreken.

‘Barbie’ officieel de meest succesvolle film van het jaar

Evi Van Houdt

Als je de afgelopen maanden niet onder een steen geleefd hebt, kon je gewoonweg niet om deze roze filmwereld heen, beter bekend als Barbieland. Greta Gerwigs (40) ‘Barbie’ is ongetwijfeld één van de meest besproken films van dit jaar én blijkt nu dus ook de meest succesvolle film van 2023 te zijn.

‘Barbie’ verpulvert het éne record na het andere. Zo sleepte de film over het populaire speelgoed van Mattel al het beste openingsweekend van dit jaar in de wacht. Niet alleen in België zaten fans toen massaal in de bioscoop, maar ook wereldwijd zaten de zalen goed gevuld. Dat zorgde ervoor dat Greta Gerwig nog een ander record op haar naam mocht schrijven: beste openingsweekend voor een film die geregisseerd werd door een vrouw. Het openingsweekend alleen al bracht ongeveer 140 miljoen euro op!

Kenough

Maar ook daar stopt het niet. ‘Barbie’ heeft Warner Bros. het meeste geld opgebracht van al hun films. Een gigantische mijlpaal als je weet dat het bedrijf ook films als ‘The Matrix’, ‘Inception’ en ‘Dune’ in de bioscopen heeft gebracht.

In de Verenigde Staten behaalde ‘Barbie’ al de titel van succesvolste film van het jaar, maar nu verovert onze favoriete pop dus ook letterlijk de hele wereld. Geen enkele andere film deed het wereldwijd zo goed als ‘Barbie’ dit jaar.

Critici

Online duiken er steeds meer critici op die het absoluut niet eens zijn met hoe Greta Gerwig de wereld heeft voorgesteld. Ook hameren ze erop dat het jaar nog niet om is en ‘Barbie’ daarom dus (nog) niet de titel van meest succesvolle film van 2023 verdient. Al is de kans erg klein dat er nu nog een nieuwe film in de bioscoop verschijnt die op zo’n korte periode het record kan evenaren of zelfs verbreken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '