Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

BBC werkt samen met haar mama Janis aan de film.

Er is een nieuwe documentaire over Amy Winehouse in de maak

Jolien Meremans

10 jaar na haar dood is er een nieuwe documentaire over Amy Winehouse in de maak. Haar mama Janis werkt momenteel samen met BBC aan de film.


De documentaire kreeg de voorlopige titel ‘Amy Winehouse: 10 Years On‘ en zal dieper ingaan op haar leven achter de schermen, tumultueuze carrière en de nasleep van haar tragische dood. Het is haar mama Janis Winehouse die Amy’s verhaal zal vertellen. In 2003 werd zij gediagnosticeerd met multiple sclerose, waardoor ze aan geheugenverlies en verwarring lijdt. Ze stemde in op het voorstel van BBC, omdat het voor haar een mooie kans is om haar herinneringen aan Amy voor altijd op te slaan. ‘Ik heb niet het gevoel dat de wereld Amy echt kende, of toch niet de Amy die ik heb opgevoed’, vertelt ze in een persbericht. ‘Ik kijk ernaar uit om meer begrip voor haar te creëren en een beter beeld van de echte Amy te schetsen.’ Ze schreef in 2016 ook al het boek ‘Loving Amy: A Mother’s Story‘.

‘Amy’


Naast Janis zullen ook vrienden en familie van Amy aan bod komen in de door Marina Parker geregisseerde film. Die moet volgens BBC een ‘nieuwe door vrouwen gedreven interpretatie van haar leven, liefdes en nalatenschap’ met de wereld delen. In 2015 verscheen al een documentaire over haar leven: ‘Amy’. Die werd geregisseerd door Asif Kapadia en won zelfs een Oscar voor ‘Beste Documentaire’, maar werd zwaar bekritiseerd door Amy’s papa Mitch. Hij was teleurgesteld in de manier waarop zijn dochter in de documentaire wordt afgebeeld.

Het nieuwe project lijkt wel in de smaak te vallen bij Amy’s geliefden. Haar jeugdvriendin Juliette Ashby vertelde aan BBC dat ze opkijkt naar Amy’s mama: ‘Ik vind het een mooi, geweldig iets wat haar moeder voor haar doet. Amy was zo uniek. En er zal nooit nog iemand zijn zoals Amy.’ Wanneer de film precies uitgebracht zal worden, is nog niet helemaal duidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij later dit jaar op BBC in première gaan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '